Три телефонни измами само за ден в Русенско

2
Какви са сценариите?
Какви са сценариите? Видео: NOVA

Какви са сценариите?

Добре позната тема с нови жертви. Преди два дни възрастна жена от Разградско е дала близо 10 хиляди лева на телефонни измамници.

Измама за почти същите пари е била осуетена и в Русенско. Само за ден в община Сливо поле са били предотвратени три телефонни измами, предава NOVA. По каква схема действат измамниците, връща ли се онзи добре познат модел от миналото-за пострадал роднина при катастрофа и нужда от пари за лечение или има нови сценарии?

От началото на февруари се активизираха сигналите за опити за извършване на телефонни измами на територията на област Русе. Завръщат се схемите от миналото, които бяха прилагани. Най-често те са свързани с полицейска акция, а измамниците се представят за полицаи. Това коментира Александър Ласков, началник на група "Измами" в МВР- Русе.

По думите му при последните регистрирани опити, извършителите се представят за служители на ВиК или Енрго Про развиват схема, която е откровена лъжа. „След като потенциалната жертва прекъсва разговора, измамниците звънят повторно и продължават лъжата с това, че са полицейски служители и искат да помогнат”, обясни Ласков.

Той уточни, че познатата измама с пострадал при катастрофа близък се завръща.

Според него гражданите трябва да бъдат внимателни. „Искането на пари по телефон винаги е свързано с измама”, уточни още Александър Ласков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари