Три нови случая на COVID-19 в Русе

5
90 са новите случаи на коронавирус
90 са новите случаи на коронавирус

Нови три случая на заразени с COVID-19 регистрираха в Русе.

Те не са настанени в Инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“.

Установените случаи на коронавирус в Русе стават 10, като от тях активните са 8. Все още няма яснота дали новите три случая в област Русе са свързани помежду си или заразата е предадена по друг начин.

90 са новите случаи на коронавирус за последните 24 часа. От тях в болница са 21 души.

Активните области са 13. С това общият брой на заразените в България е 1171 души. Увеличението е с 8,3%. Спрямо вчерашния ден.

Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб.

В София са регистрирани най-много нови случаи – 29. От тях амбулаторни са 26 и трима са приети в болница. Двама във ВМА и един в „Пирогов“.

Във Видин са установени 18 случая, в Плевенска област – 12, от които 9 са от завод „Мизия“ и трима са контактни на работещи в завода. В Благоевград са установени 11 случая, в Кюстендил – 5, в Сливен – 5, в Русе – 3, в Ямбол – 2, в Бургас, Велико Търново, Враца, Перник и Пловдив – 1.

Най-много заразени до момента има в София – 623 души.

От всички 1171 заразени с COVID-19 – 579 са мъже, а 592 жени.

270 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 37 от тях са в интензивни структури.

Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 129 души.

Има още 10 заразени деца. В Благоевград – три, в София – две, Видин – две, Кюстендил, Перник и Бургас – по едно. Те са в добро състояние, с грипоподобни симптоми.

Разговаряхме с директора на РЗИ-Бургас, където бяха установени едни от първите заразени деца на наши колеги. Едно дете над 30 дни не може да изчисти вируса. Протичат леко, но с продължително заразоносителство“, поясни Мутафчийски

Случаите на заразени медици са вече 129, или 11% от всички заразени. Новите случаи са 34, като 21 от тях са в София – в „Пирогов“ и болница „Иван Рилски. Във Видин новите случаи са 12, а в Пловдив – един.

Има увеличаване на броя на тестовете – те са над 1000 за денонощието. При всички големи групи, които са тествани, повечето проби са отрицателни. Новозаразените групи са от огнищата, които изследваме. Всички останали случайни тестове, които се правят, повечето са отрицателни. На 200 тествани, например, намираме един“, обясни Венцислав Мутафчийски.

Той отново повтори, че очакванията са около 5-6 дни след Великден да има ръст на заболелите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари