Три коли осъмнаха със забити кирки върху капака в Главиница

2
Охранителните камери са записали всичко
Охранителните камери са записали всичко Видео: Фейсбук

Крайслер, Доч пикап и камион Ивеко осъмнаха тази сутрин със забити кирки в капака, пред частен дом в пазарджишкото село Главиница, видя репортер на "Марица"

 Автомобилите са собственост на местния жител Стоян Иванов.

Погромът се разиграл към 3,30 часа тази сутрин, коментира пред наш репортер потърпевшият.

"Събудих се от ударите на копачите. Веднага станах и отворих прозореца, когато видях двама непознати мъже да бягат към автомобил, който го чакаше на около 50 метра от дома ми", разказа Стоян Иванов.

На предоставените от камерите пред дома му кадри се вижда как две неизвестни лица с общо 5 кирки в ръцете се приближават към паркираните пред къщата му автомобили и започват да ги забиват в капаците. След като приключват с "операцията" се изнасят на бегом в посока главната улица на селото.

Стоян Иванов е убеден, че погромаджиите са само едни изпълнители, а поръчката идва от друго място. На първо четене щетите върху трите автомобила минават 3 000 лв. За съжаление на собственика само едната от тях има застраховка авто каско.

"Имам хипотеза кой ги е пратил. Наскоро осъдих едно лице от селото на последна инстанция, след което получих от него вербални заплахи. Всичко съм споделил на криминалистите, предоставил съм им видеото от камерите, ще намерим и други кадри. На първо време трябва да се разкрият извършителите, след което ще стигнем и до поръчителят", убеден е Иванов.

В Главиница той минава за услужлив, кротък и разбран човек, който бяга от конфликтите. Стоян Иванов стопанисва малък павилион за кафе и закуски, има и "Пътна помощ". От личния си профил във фейсбук Иванов обяви "солидна парична награда за този, който помогне с информация по случая". В тази връзка потърпевшият гарантира "пълна дискретност и анонимно връчване на стимула".

От пазарджишката полиция все още не са съобщили за инцидента в Главиница. Старата практика с вандалското предупреждение обикновено говори за отмъщение, неуредени бизнес или лични взаимоотношения на собственика на повредените автомобили.

В по-далечните времена подобно предупреждение се считаше за знак от подземния свят, че притежателя на колата или колите е “сгазил лука”. През бурните години на прехода забиването на кирки в колата се считаше за “бургаски патент”, въведен от групи, близки до легендарния Димитър Желязков - Очите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари