Три деца на 11 и 12 години са сред новозаразените в Русе

1
Децата са били контактни на болен от КОВИД-19 и са се заразили от него
Децата са били контактни на болен от КОВИД-19 и са се заразили от него

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани пет нови случая на коронавирус

Става дума за две жени на 29 и 53 години, две момчета на 12-годишна възраст, както и за 11-годишно момиче. Всички те са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация.

Между четири от посочените случаи е установена епидемична връзка. 53-годишната жена, която от село Голямо Враново, двете момчета на 12 години от Сливо поле и Голямо Враново, както и 11-годишното момиче, което също е от Голямо Враново, са от едно семейство и са контактни на друг вече потвърден пациент с коронавирусна инфекция. От споменатите пет нови случая от  Русе е единствено жената на 23-годишна възраст.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта вече достигна 304 души, като активните случаи са 55. От тях 21 са на болнично лечение, а другите 34-ма са под домашна изолация.

От активните случаи 49% са мъжете, а жените са 51%, което като бройка е съответно 27 и 28. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 181 са жените, а мъжете са 123, което в проценти е респективно 60% и 40%.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с шестима, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 234.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари