Три бебенца проплакаха в първите часове на Новата година в София

1
Две момиченца и едно момченце са първите новородените за 2024-та
Две момиченца и едно момченце са първите новородените за 2024-та

Две момиченца и едно момченце са първите новородените за 2024-та

Две момиченца и едно момченце са новородените в първите часове на 2024 г. в три от столичните болници. Това съобщиха за БТА д-р Емил Гърчев, дежурен акушер-гинеколог в Родилна зала на Университетска АГ болница „Майчин дом“ и д-р Константин Маленов, директор на Първа САГБАЛ "Св. София" и пресцентъра на УМБАЛ "Св. Анна", предаваБТА.

Четири минути след полунощ се ражда първото за тази година бебе в „Майчин дом“. То е момиченце и тежи 2, 450 кг., разказа дежурният лекар д-р Емил Гърчев. Последното родено бебе за 2023 г. в болницата е момченце. Пет бебета вече са родени за 2024 г. в „Майчин дом“, а общо ражданията за миналата година са 3186.

Първа САГБАЛ "Св. София" приключва годината с 1941 раждания, посочи д-р Маленов. Момиченцето, проплакало в 2:34 часа на 2024 г. ще носи името Василена.

От УМБАЛ "Св. Анна" съобщават, че първото проплакало за 2024 г. бебе е момче с тегло 3,150 кг. и височина 52 см. Традиционно през годините ражданията в болница "Св. Анна" са над 800.

Лекарите пожелават повече нормални раждания и да се раждат здрави и щастливи деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари