Трета година се мъча да опазя боровата гора над Русе от сметища и пожари!

3
За жалост Общината не се интересува изобщо от нея
За жалост Общината не се интересува изобщо от нея

"Трета година се мъча да опазя боровата гора над Русе от сметища и пожари"

Това пише русенец във Фейсбук групата "Обществен съвет Русе" след като преди дни в незаконно сметище е възникнал пожар в непосредствена близост до горския масив.

"За жалост, въпреки че е една от малкото гори в района, Общината просто не се интересува от нея. Общинският горски за три години го видях един път при голям пожар и от тогава не съм , сече се ежедневно , изхвърлят се тонове боклуци и строителни отпадъци", алармира г-н Ненов.

Той е изпратил своето виждане за опазване на района до кмета, но отговор така и не е получил. Нужен е само един ден да се изчистят пътищата в гората, за да не се прехвърля огъня от запалени сметища и да се затвори достъпа за автомобили и камиони от ул. Кръстец, обясни той.

"Пак ще отида да наснимам десетките тонове боклуци скрити в храстите (оградени в червено на снимката ), но изчистването им няма да реши проблема", прогнозира загриженият жител.

"Миналата година изградих път поне за пожарните да влизат и маневрират, но дъждовете през пролетта го унищожиха и Общината отказа да помогне. Сега разчитам само на късмет и пожарната защото преди дни пак имаше пожар ... явно ще чакаме по-отговорна администрация, а иначе се борят за чист въздух и природа", възмущава се г-н Ненов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари