Траян Тотев внесе предложение за местата за графитите в Русе

1
Според общинския съветник така творците в уличното изкуство ще имат възможност да покажат на съгражданите си позитивната страна на своя талант
Според общинския съветник така творците в уличното изкуство ще имат възможност да покажат на съгражданите си позитивната страна на своя талант

Според общинския съветник така творците в уличното изкуство ще имат възможност да покажат на съгражданите си позитивната страна на своя талант

Общинският съветник от групата на „Патриотите-ВМРО“ в Русенския общински съвет Траян Тотев е внесъл поредното свое предложение до кмета Пенчо Милков. Този път то касае авторите на графити в града, на които Общинска администрация – Русе да предложи подходящи места общинска собственост, където да представят своето изкуство.

Идеята на Тотев е Комисията по градски дизайн и реклама да обяви терените и по предварително зададена към всеки от тях тематика желаещите да кандидатстват с проектни предложения.

Според общинския съветник така творците в уличното изкуство ще имат възможност да покажат на съгражданите си позитивната страна на своя талант.

Ако предложението на Тотев бъде прието, русенските графитъри и художници стенописци ще получат възможност за поредно творческо предизвикателство, с което да допринесат за уюта в градската среда.

Текст на предложението:

Чрез Председателя

на Общински съвет – Русе

До Кмета

на Община Русе

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

от Траян Тихомиров Тотев

общински съветник от групата

на „ПАТРИОТИТЕ-ВМРО

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

Обръщам се към Вас с предложение управляваната от Вас Общинска администрация да реализира инициатива, която според мен ще бъде крачка към подобряването на средата в нашия град. Всеки от нас ежедневно вижда различни видове графити, които са направени на най-различни места, общинска или частна собственост. Някой от тях са красиви, други не толкова, а трети са послания, някои от които с дълбок смисъл.

Идеята, която имам желание да види реализация, е Община Русе да определи места, общинска собственост, които са подходящи за изрисуване на стенописи (графити), като същите места да бъдат с предварително зададена тематика. Например в района на крайбрежната зона да има възможност за изрисуване на стени на теми, свързани с екология, речна флора и фауна. Също така исторически събития и личности, свързани с река Дунав. На други места подобни на реализирания вече от Община Русе портрет на Христо Ботев, свързан и с името на булеварда. След определяне на местата желаещите да могат да кандидатстват с проектни предложение до Комисията по градски дизайн и реклама и при одобрение от страна на комисията проектите да могат да бъдат реализирани.

Апелирам Община Русе да обмисли идеята и да вземе решение, което ще има положителен ефект върху облика на нашия град.

С уважение:

Траян Тотев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Дядо Мраз
    Гъз,боклук и тъпак
  • 3
    1
    СОЦиопат
    То вече няма райтъри, или които са останали рисуват легално така или иначе... Поредната безсмислена инициатива от страна на този пич...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари