Траур в Сливо поле

28
Сливо поле обяви Ден на траур заради жертвите от тежката катастрофа на пътя Русе - Силистра
Сливо поле обяви Ден на траур заради жертвите от тежката катастрофа на пътя Русе - Силистра

Тридневен траур в Сливо поле заради жертвите на тежката катастрофа край Русе

Загиналите и трите пострадали жени са от града. Знамената в общината са смъкнати в знак на скръб за починалите в инцидента младеж на 18 години и момиче на 17 години, ученици в ПГ по икономика в Русе, предаде Русе Медиа.

В относително стабилно състояние, но все още с опасност за живота са пострадалите, които са настанени в Интензивното хирургическо отделение, съобщиха от УМБАЛ „Канев“ - Русе. Всички те са оперирани с часове, в момента са на командно дишане. От болницата уточниха, че две от пострадалите са с черепно-мозъчни травми.  Ранените момичета са сестри – ученички на 15 и 17 години, също от ПГ по икономика.

От общината незабавно са изпратили психолози в училището, които да работят с децата. Утре се очаква да пристигнат и психолозите на Министерството на образованието.

Зад волана на катастрофиралата „Алфа Ромео“ е била млада жена на 28 години. Загиналото момче е било на предната седалка, а 17-годишното момиче е било зад него. Учениците са се прибирали след последния час, който свършва в 18.30 часа, към домовете си в Сливо поле.

Инцидентът е станал в района на Сръбчето след Дунав мост. Сигналът е подаден в 18:50 ч. Тежкотоварен автомобил с разградска регистрация е пътувал от Русе към Мартен, когато в него се е ударил движещ се в лявата лента лек автомобил „Алфа Ромео“, в който са пътували петима души. Предполага се, че водачът на камиона е направил забранен обратен завой на мястото, където това редовно се случва, макар че той отрича. При удара колата е разкъсала мантинелата и е излетяла в насрещното движение, след което се е обърнала в канавката.

На мястото са изпратени първоначално три линейки, а след това още две заради големия брой пострадали – всички от обърналия се лек автомобил „Алфа Ромео“. Извикани са и екипи на пожарната, за да режат смачканата кола и да извадят ранените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари