Тръмп е разрешил на военните на границата с Мексико да откриват огън

1
Президентът на САЩ разреши "смъртоносна сила" на границата, ако е необходимо
Президентът на САЩ разреши "смъртоносна сила" на границата, ако е необходимо Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е дал на американските войници разрешение да използват смъртоносна сила на границата с Мексико, ако има необходимост от такова действие.

В меморандум, до който са се добрали американските медии, Тръмп казва, че американските войници могат "да извършват тези военни защитни действия, които секретарят по отбрана определя като разумно необходими, за да се осигури защита на федералните военнослужещи, включително показване или използване на сила (включително смъртоносна сила, където е необходимо), контрол на тълпата, временно задържане и повърхностно претърсване", информира News.bg.

Междувременно по време на телеконференция за Деня на благодарността с военните, Тръмп настоял, че американските войници вършат добра работа на границата, но настоял, че работата им ще бъде улеснена, ако страната имаше "правилните закони" и отново разкритикува остро американския съд за определението му за сигурността по границата. Според Тръмп американската граница с Мексико е "добре укрепена", за да не се допускат "много престъпници" да влизат в САЩ. Той добави, че администрацията му иска хора да идват в САЩ, но отбеляза, че тези хора трябва да влизат в страната законно и трябва да искат да работят.

По-рано ген.-лейтенант Джефри Бюкенън заяви, че американските войски ще се изтеглят от мексиканската граница преди 15 декември.

Тръмп също така заплаши да затвори границата между САЩ и Мексико за неизвестен период от време, ако администрацията му стигне до заключението, че южната съседка е "изгубила контрол", имайки предвид настоящата ситуация в мексиканския град Тихуана, където керван от мигранти спират на път за САЩ.

"Ще затворим влизането в страната за период от време, докато успеем да наложим контрол. Цялата граница", изтъкна Тръмп.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари