Тракторите вече са на път към жълтите павета в София

0
"Обединени български животновъди": Вътев разцепи бранша, подписаха фалшив меморандум
"Обединени български животновъди": Вътев разцепи бранша, подписаха фалшив меморандум Снимка: БГНЕС

"Обединени български животновъди": Вътев разцепи бранша, подписаха фалшив меморандум

Земеделското недоволство продължава. Тракторите излязоха от нивите и вече са на път към жълтите павета в София.

"Подписахме споразумение с организациите, с които преговаряхме. Добавихме една допълнителна точка", обяви снощи премиерът Николай Денков.

"Няма как да сме съгласни с меморандума, защото не сме участвали в преговорите с министър Вътев. Имахме желание. Нашите представители бяха най-нагло помолени да напуснат срещата. Няма как да сме съгласни с точки, за които те са се разбрали. По-голяма част от браншовиците бяха изолирани", коментира председателят на "Обединени български животновъди" Бойко Синапов пред Bulgaria ON AIR.

За асоциацията подписаният меморандум е хвърляне на прах в очите на бранша.

"Последната среща с 26 браншови организации беше миналия понеделник, когато бяхме на протест пред Министерството на земеделието. Тогава казахме всички промени, които се натрупаха докато той (бел. ред. - Кирил Вътев) е министър. Тези, които в момента подписват този фалшив меморандум, писаха декларация против Вътев, че не желаят да встъпи като министър", обясни Синапов в ефира на "България сутрин".

Събеседникът е категоричен, че министър Вътев е разцепил целия бранш.

"Показа, че не може да се справи със ситуацията. Не ни е канил на срещите. Така наречената украинска помощ трябваше да се заложи преди Нова година. В момента заблуждават земеделските производители. Дали сме 42 предложения по стратегическия план, едно не беше съобразено с нашите искания", подчерта още Синапов.

"Органите на реда притесняваха нашите хората, които искат да влязат с техника. Далеч сме от мисълта да правим ексцесии, но виждате какво става в Европа. Днес ще присъстваме масово тук. Протестите ще продължат, докато министър Вътев бъде изтеглен", настоя председателят на "Обединени български животновъди".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари