Траен спад на населението в Русенско

1
Процесът на застаряване на населението продължава
Процесът на застаряване на населението продължава Видео: Кис 13

Процесът на застаряване на населението продължава

Продължава процесът на намаляване на населението в област Русе през миналата година.

В сравнение с 2021 то се е свило с близо 2700 души или с 1,4%.

В края на 2022 година населението на област Русе е малко над 189 600 души, от които около 78% живеят в градовете, информира телевизия Кис 13.

Населените места в област Русе са 83, от които 9 са градове и 74 села, като в 8 от тях живеят по-малко от 100 души.

Най-голяма концентрация на население има областният център Русе, където живеят над 123 000 души. Във втория по големина град в областта - Бяла, живеят близо 6700 души. В Две могили живеят почти 3300 души, а в Сливо поле - над 2300.

Починалите през миналата година лица в областта са с близо 2900 повече от родените.

Процесът на застаряване на населението продължава като за 2022 средната възраст за областта е над 47 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    7
    Ко?
    "областният център Русе, където живеят над 123 000 души" ?!?! Живеят ама по документи. В действителност от десетилетия живеят в чужбина. Русе е около 50 000 души в момента.
  • 8
    6
    Гражданин
    За сметка на негативната демографска тенденция Русе успя да направи един прост беленски милиционер важен партиен функционер и милионер, който със своя партиен водач обещаваха магистрала Хемус и много други неща, но те така и не се случиа. Сега той си живурка в имението в Красен и не му пука. С него е един друг беленски капацитет син на важен местен комунист, който сега е горд собственик на здравно заведение и също милионер не само по заплата. Те затова и заради други хора като тези област Русе и град са на това дередже.
  • 15
    5
    Резултатът
    Регионални диспропорции между Северна и Южна България, съсредоточаване драстични различия между пътна инфраструктура и икономика, които влошават социалното и икономическото положение на хората и ги принуждава да мигрират в други градове и държави. Русе е недолюбван както по комунистическо време, така и след промените след 90-те години. Няма инвестиции, няма магистрала, няма втори мост на Дунав, но има провален кмет на БСП, наследник на "виден" дедо комунист.
  • 6
    4
    демограф
    123 или 43 хиляди души живеят в Русе?
  • -4
    3
    Възторжен инициативчик
    Актуалното име на таз радиоактивна кочина да е Новий Припять! Ура другари комунари!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари