Трабант лимузина бе атракцията на национален събор на трабантите

1

Трабант лимузина бе атракцията на 12-ия национален събор на трабантите край Лозница - област Разград. Возилото е изработено от любител на ретро колите от Стара Загора и има повечето екстри на луксозните автомобили. Колата получи купа за най-атрактивен автомобил.

Шофьор от Търговище спечели Купата на кмета на Лозница на 12-тия Национален събор на трабантите в лудогорското градче. Синият трабант на Владимир Рашков бе най-бърз в състезанието по двойки с елиминации.

В другата състезателна категория - майсторско управление по трасе със: слалом между конуси, паркиране, скоростна отсечка, каране на задна скорост - също победиха трабанти от Търговище. При мъжете най-бърз бе Момчил Атанасов, втори остана Атанас Атанасов - също от Търговище, трети - Александър Пеев от Варна. При жените победител е Диана Атанасова от Търговище, втора - Светлана Тодорова от Варна, трета - Ренета Цанкова от Разград.

Организаторите на състезанието връчиха още 7 купи. Призът за най-запазен в оригинален вид трабант получи Румен Кънчев от Стара Загора, за най-добре възстановен трабант - бащата на поп фолк певицата Преслава Кольо Тончев от Добрич, за най-добре тунингован трабант - Александър Пеев от Варна, за най-добре модифициран трабант - Радослав Димитров от Русе, най-млад собственик на трабант - 25-годишният Светослав Йотов от Плевен, най-възрастен - 80-годишният Дянко Димов от Лозница. Награда получи и собственикът на най-атрактивния автомобил - лимузина-трабант.

Тоньо Желязков от Стара Загора разказа, че колата е изработена от два трабанта, двигателят и ходовата част са оригинални, колата е дълга 4,30 м., четириместна е, за пътниците на задната седалка има масички и телевизорче. Лимузината-трабант развива скорост 80-90 км./ч. Тоньо Желязков е колекционер на ретро автомобили, част от тях отдава под наем за балове и сватби, очаква желаещи и за лимузината - трабант, която е завършена в деня преди събора в Лозница. В страната има още две лимузини - трабант - в София и в Раднево - разказва колекционерът.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари