Трабант фест събира над 100 автомобила във Велико Търново

0
Трабантите ще дефилират на два етапа - първо от центъра до крепостта „Царевец“, след това до паметника „Асеневци“
Трабантите ще дефилират на два етапа - първо от центъра до крепостта „Царевец“, след това до паметника „Асеневци“ Снимка: Архив

Трабантите ще дефилират на два етапа - първо от центъра до крепостта „Царевец“, след това до паметника „Асеневци“

Над 100 трабанта ще дефилират във Велико Търново на единадесетия Трабант фест, който след двегодишно прекъсване заради коронакризата, ще се състои на 19 март

Това съобщиха в пресклуба на БТА в областния град организаторите от „Ретро клуб Трабант – Велико Търново“. Събитието е част от календара на празничните прояви за Деня на старопрестолния град – 22 март.

Регистрацията на участниците ще започне от 10:00 часа в пространството зад Военния клуб, по-късно от 11:00 до 13:00 часа ще се състои изложение на автомобилите пред сградата на Община Велико Търново, посочи доц. Милен Михов, председател на клуба. В следобедните часове трабантите ще дефилират на два етапа - първо от центъра до крепостта „Царевец“, след това до паметника „Асеневци“.

Интересът е голям, през последните години много млади хора също усещат тръпката към двутактовото возило и със собствени сили и средства купуват и реставрират трабанти, каза Ивайло Антов, един от колекционерите на трабанти у нас, чийто автопарк наброява почти 100 автомобила от емблематичната марка. Той припомни, че по света до април 1991 година са произведени над три милиона трабанти, част от тях днес имат колекционерска стойност, но в много случаи продължават да бъдат действащи в ежедневието автомобили. Такава е историята на Тодор Колев от Велико Търново, който е притежател на трабант от десет години, но го е превърнал в пикап, който му служи в селскостопанските дейности.

През тази година няма да има състезания за майсторско кормуване, но ще бъдат присъдени награди в няколко категории, сред които - за най-добре поддържан, най-качествено реставриран и най-атрактивно тунингован трабант.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари