Това в първата кампания, в която Борисов не даде нито едно интервю

0
Дори и най-любезните журналисти няма как да се правят, че някои теми не съществуват
Дори и най-любезните журналисти няма как да се правят, че някои теми не съществуват Снимка: © Цветелина Белутова / Капитал

И Нетаняху така прави, вика оня ден Тома Биков по повод обиколките на Бойко Борисов в джипката, заобиколен от министри и пиари. Биков обаче не се ограничи до това изказване: „това [джипката] си е начин за водене на предизборна кампания“, добавя той.

Тук разбира се стои въпросът къде е ЦИК и какво се случва, когато в предизборната кампания е впрегната правителствената информационна служба и държавен ресурс като кола, гориво и. тн. Т.е. все блага, които плащаме ние. Дали това е така е лесно проверимо: „инспекциите“ на кандидат-депутата и премиер Бойко Борисов се изпращат като прессъобщения именно от пресофиса му в Министерския съвет, а самата партия признава, че това е кампания. Разбира се, ГЕРБ могат да опонират с текстовете от Изборния кодекс, които регламентират какво е агитация. Но по-издълбоко: имаме признание от ГЕРБ.

Да оставим настрана тая работа, макар и да е доста важна, а и разобличителна. И да погледнем нещо друго: Капитал са потвърдили записите, които изтекоха в медиите (чрез Ламбовски).

В тях, както описва изданието: „Мавродиев към онзи момент заявява, че е в прекрасни отношения и с Бойко и с Шиши и демонстрира спокойствие, че управлението е устойчиво. „Виждам, че с Доган си имат сделка. И си ги крепят. Да де, да де, тва казвам, тва казвам, че с Шиши знаеш, че съм близък, в добри отношения“, обяснява той и допълва: „Шиши каза, сутринта сме си говорили с Шиши, няма да ги пускаме, никакви предсрочни избори. Мандата до края!“

Може би това да е отговорът на въпроса защо Борисов предпочита да бъде заобиколен от медийни бодигарди (пиари и министри). Те няма да го питат нито за Шиши (както Борисов публично и Мавродиев в записите наричат Пеевски), нито за констатациите на Държавния департамент.

Това в първата кампания, в която Борисов не даде нито едно интервю. Защото дори и най-любезните журналисти (онези от доклада на депертамента) няма как да се правят, че някои теми не съществуват.

Полина Паунова / Радио Свободна Европа

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари