Това са циганите пребили баба Дона

0
Магистратите решиха, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение
Магистратите решиха, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение Снимка: Стоян Илиев, Труд

Пловдивският окръжен съд наложи в събота мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 27-годишния Андон Митев и 21-годишния Георги Лазаров, на които прокуратурата повдигна обвинения за това, че на 8 март са малтретирали 93-годишната баба Дона Чернева и със сила и мъчения са й отнели портмонето с 50 лв. от пенсията.

Магистратите решиха, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата роми. Събраните доказателства по делото обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрият и да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка, съобщава Труд.

И двамата извършители са криминално проявени, а Андон Митев от Дълго поле има и 9-годишна присъда за убийството на 85-годишния си съселянин Ставри Шандански, като престъплението е извършено на 6 февруари 2007 г.

17-годишният по онова време Митев пребил с дървена летва стареца в дома му, откъдето си тръгнал с плячка от 2-3 лева, припомнят хората от Дълго поле. В последните месеци Андон Митев си вадел хляба като пастир в кравеферма в Ръжево Конаре, където работел и съучастникът му в нападението над баба Дона Георги Лазаров.

Двамата мъже планирали внимателно престъплението, като Андон Митев си изработил саморъчно маска, за да не бъде разпознат. Двамата бандити се признават за виновни, но се топят един друг кой е инициатор на нападението.

Магистратите ги оставиха за постоянно в ареста до началото на процеса, като не се съобразиха с желанието им да бъдат пуснати под парична гаранция от 500 лв. за Андон Минев и под домашен арест за Георги Лазаров.

"Състоянието на пострадалата възрастна жена говори за брутална жестокост при нападението им без видима причина. Престъплението е било възможно и без упражняване на сила“, декларира зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Минчева-Андреева.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари