Оставиха в ареста мъж, пребил тъщата си в Стара Загора

0
Съпругата му напуснала жилището от страх
Съпругата му напуснала жилището от страх

Обвиняемият е осъждан три пъти за престъпления против личността

Районният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“, на 50-годишния К.А., който е привлечен към наказателна отговорност като обвиняем за причиняване на телесни повреди на възрастна жена в условията на домашно насилие Това съобщиха от пресцентъра на институцията.

Мъжът е обвиняем, че през нощта на 16 срещу 17 февруари е причинил телесна повреда на жена на 74 години, изразяваща се в счупвания, прободно-порезни рани, множество кръвонасядания, причинили временно разстройство на здравето. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Обвиняемият К.А., съпругата му и майка ѝ - пострадалата М. А., живеели в изоставена постройка в Стара Загора. К.А. системно употребявал алкохол и упражнявал насилие над двете жени. Няколко дни по-рано съпругата му напуснала жилището от страх и там останала само майка ѝ. Във фаталната нощ К.А. нанесъл побой над М.А.

Пострадалата е намерена в безпомощно състояние. По случая са налице данни за системно упражняване на насилие, но липсват жалби до полицията или прокуратурата.

"Жената е настанена в Неврологична клиника с тежък исхемичен инсулт с опасност за живота", каза директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев, цитиран от БТА.

Обвиняемият е осъждан три пъти за престъпления против личността. Последно му наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от девет години и осем месеца е изтърпял през юли 2020 г. От прокуратурата посочват, че престъплението с пострадалата жена разкрива изключително висока степен на обществена опасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Кое за жените шофьори е най-неприятното при паркиране?
- Свидетелите!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари