Това е всеки път - или косми или мухъл!

0

Пловдивчанин остана „приятно” изненадан, след като отгриза парче салам.

Оказа се, че в колбаса има… косъм. Черен и твърд, което още повече предизвикало отвращение у мъжа. Това е сигнализирал самият той до Traffic News.

Саламът „Камчия”, произведен от месокомбинат „Деликатес Житница”, е закупен от магазин до военните поделения. Веднага след като се прибрал от пазар, младият пловдивчанин нарязал мезето, но като отгризал, се натъкнал на нежелания „бонус”.

Той не купува често колбаси, тъй като  рядко се прибира в България. „Това е всеки път, като си дойда! Без значение от магазините - все косми, изтекъл срок на годност, мухъл и прочие. Само у нас може да се случи”, коментира читателят ни.

От медията са се свързали с фирмата производител. Оттам останали учудени, тъй като за първи път се случвало да получат подобни сигнали от медии.  

Ето какво е отговорила Десислава Теневана, маркетинг мениджърът в Деликатес Житница, след сигнала:

„Искам да кажа, че това откъде е закупен колбасът, няма отношение към качеството му - ние, от Деликатес Житница, не правим разлика между голям и малък търговец - ето защо и качеството му е едно и също и не е обвързано с това на кого се продава. Със същия успех клиентът би могъл да си е закупил колбаса и от фирмения ни магазин, на площадката, в производственото ни предприятие.

Бих искала да отбележа относно качеството на продуктите ни и хигиената на производството им, че при нас се спазват задължителни и постоянни хигиенни норми - работни облекла, включващи шапки, маски, престилки, гумени ботуши, дезинфектант на повърхности по ХАСЪП и ISO, регулаторни и хигиенни норми, които се проверяват всекидневно от 3 независими лаборатории, които оценяват по различни критерии хигиената, както и стерилните производствени повърхности и помещения. 

От "входа" на всеки един енгредиент и/или съставка, през целия цикъл на производство, до самия му "изход" на готов и опакован продукт за българския пазар, в Деликатес Житница се спазват правила и разпоредби относно качеството на технологичния процес. 

На дневна база, специално от салам Камчия, се произвеждат и опаковат около 1,5 тона - количество, което, съгласете се, е огромно. По същество ние не твърдим, че показаните снимки не изобразяват колбас, върху който наистина виждаме нещо наподобяващо косъм или конец, но не можем да ви уверим, че се е получило по време на производствения процес в Деликатес Житница

Всяка една проверка, извършена на място, би удостоверила моите думи и аз, както и целият екип, сме готови да застанем зад твърденията си. 

Разбирате, че Деликатес Житница от всичко най-много държи на качеството на продуктите си и хигиенните норми при тяхното производство - заради което работим с най-висок клас и спецификации. Съгласни сме, че е възможно да се получи еднократна пролука в този процес и вашият сигнал да е плод именно на такъв случай. Ако е така, ние се извиняваме искрено и лично на вашия читател, че именно с наш продукт се е случило недоразумението и неприятният ефект.

Не можем да го компенсираме, но можем да се стараем непрекъснато да повишаваме все повече и повече изискванията си относно качеството и несравнимия вкус на продуктите с марка Деликатес Житница”.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари