Това е бабата-сводник от Тутракан

4

Днес пред Силистренския окръжен съд Стефка Йорданова на 76 години и 49-годишната Светла Захариева се съгласиха доброволно да бъдат предадени на белгийските власти след тяхната Европейска заповед за арест.

Те не се признават за виновни и решението им е жест на сътрудничество в предстоящите съдебни дела в Кралство Белгия. Там двете жителки на Тутракан са обвинени в участие в организирана престъпна група за сводничество, експлоатация на проституиращи жени със заплахи и принуда, пране на пари и предоставяне на помещение за извършване на развратни действия, информира Novini.bg.

Доброволното им екстрадиране дава възможност на следствените органи в Белгия да предявят към българките и други обвинения, различни от описаните в Европейската заповед за арест, обясни защитникът им. Подопечните им имат тридневен срок да оттеглят решението си и ако го направят ще има ново заседание на Окръжния съд в Силистра с нов съдебен състав, чийто вердикт ще бъде окончателен. От 15 до 20 години е наказанието за подобни обвинения в Белгия, коментираха юристи. В България наказанието е със същите параметри.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари