Тошко Йорданов: Удължаване на срока за внасяне на бюджета ще рефлектира върху общините

0
В пленарна зала Йорданов направи декларация от името на ПГ "Има такъв народ", в която разкритикува работата на Асен Василев като финансов министър
В пленарна зала Йорданов направи декларация от името на ПГ "Има такъв народ", в която разкритикува работата на Асен Василев като финансов министър Снимка: Народно събрание

Сроковете за бюджета изтичат във времето, в което е ваканцията на депутатите, отбеляза народният представител от ИТН

На свое заседание бюджетната комисия в парламента е разгледала предложение за удължаване на срока за внасяне на държавния бюджет. Това съобщи пред журналисти Тошко Йорданов, председател на ПГ "Има такъв народ", който е участвал в заседанието и по думите му то е продължило не повече от няколко минути. Йорданов коментира, че след като Росица Кирова, заместник-председател на парламента (ГЕРБ-СДС) е дала почивката, по искане на ДПС, е било свикано "изненадващо" заседание на комисията.

Йорданов припомни, че сроковете изтичат във времето, в което е гласувана ваканцията на депутатите, тогава е трябвало да се разглежда бюджетът.

Тошко Йорданов констатира, че приемането на бюджета се отлага официално с един месец. По думите му това забавяне ще рефлектира върху общините.

Тази бюджетна комисия трая около три-четири минути. От опозицията изразихме съмнение, че няма вносител на това предложение, въпреки че под него се бяха подписали Делян Добрев (ГЕРБ-СДС), Венко Сабрутев (ПП-ДБ) и Йордан Цонев (ДПС). За нас няма вносител, защото всичко се решава от Делян Пеевски, а днес неговият подпис не го видяхме, коментира депутатът, цитиран от БТА.

Каква е работата на парламента - да ходи по местни избори или да приема бюджета на държавата, попита Йорданов и добави, че работата по бюджета си е работа по бюджета.

Според Йорданов всичко това се случва, защото за тях местните избори са по-важни отколкото бюджетът на държавата. От една страна за тях по-важни са местните избори, отколкото бюджетът на държавата, тъй като през кметовете ще крадат парите, които ще дойдат през Плана за възстановяване и устойчивост, през всички тези фирми, за които сега се изпокараха, констатира Йорданов.

Той припомни, че за разлика от Народното събрание, Министерският съвет не излиза във ваканция, а ваканцията на депутатите, която бе гласувана вчера е за заседанията в пленарна зала, а не за работата в комисиите. Така или иначе бюджетът трябва да мине първо през бюджетна комисия, добави той. Според него единствената логика за отлагането на бюджета е, че Асен Василев не може да се оправи с него. Факт е, че в момента държавата е на минус при всичките му приказки. Не знам дали знаете, но той ще се опита да пипа и данъчното законодателство, коментира депутатът и припомни, че причината за оттеглянето на ИТН от правителството на Кирил Петков е било именно заради некадърността на Асен Василев като финансов министър.

Доказателствата са постоянно пред очите ни - сравнете цените преди Асен Василев и след Асен Василев, сравнете всичко - храна, консумативи, горива. Имаме некадърни управляващи и вината е на ГЕРБ и на ДПС, това е моето дълбоко мнение, защото те му дадоха властта, обясни Йорданов. Според него с действията по удължаване на сроковете за бюджета парламентът дава здравето на държавата в ръцете на един некадърник.

Има едни огромни пари по Плана за възстановяване и устойчивост - битката е коя от фирмите на трите партии, които си играят на три-пет-осем да вземе колкото може от баницата. Най-вероятно така ще си го разделят на три-пет-осем, тъй като ПП-та се опитаха да ги прескочат, добави той и уточни, че сега ще бъде направено така, че е и те да участват.

В пленарна зала Йорданов направи декларация от името на ПГ "Има такъв народ", в която разкритикува работата на Асен Василев като финансов министър. В декларацията се посочва, че заради несправянето със служебните задължения на финансовия министър, парламентът прави "поредната щуротия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари