Тошко Йорданов: От коалицията ни с ПП няма огорчение, а научени уроци

0
Когато управлявахме с ДБ, те не нямаха желания да изчегъртат ГЕРБ, те работеха с тях, заяви депутатът от ИТН
Когато управлявахме с ДБ, те не нямаха желания да изчегъртат ГЕРБ, те работеха с тях, заяви депутатът от ИТН Видео: bTV

Когато управлявахме с ДБ, те не нямаха желания да изчегъртат ГЕРБ, те работеха с тях, заяви депутатът от ИТН

"От коалицията ни с ПП няма огорчение, а научени уроци. Един от научените уроци е, че да си сляп коалиционен партньор и в името на това да вардиш коалицията да приемаш грешни закони и решения, е по-вредно за държавата, отколкото да си отстояваш мнението. Ако бяхме по-рано започнали да спираме някои неправилни решения и предложения щеше да е по-полезно за страната.", заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Моделът ГЕРБ е за изчегъртване, но ни трябват и партньори. Във втория парламент, когато имахме мнозинство, с желанието си да изчегъртаме ГЕРБ, не получихме подкрепа от ДБ, БСП и Мая Манолова. Ние не можем с 65 депутати да изчегъртаме ГЕРБ. Следващият път като управлявахме с ДБ те не нямаха желания да изчегъртат ГЕРБ, те работеха с тях. По министерствата те си работеха с фирми на ГЕРБ, и с хора на ГЕРБ, назначаваха си ги“, каза Йорданов.

Според него гласуването за председател на НС е да стартира парламента. „Парламентът е блокиран за втори път. Като теглим чертата в предишния парламент член на ГЕРБ стана председател. Нашата основна цел е да бъдем коректив и ще гласуваме така както е правилно“, добави Йорданов.

По думите му това, което виждаме от първия ден на 49-ото Народно събрание не е конструктивно. „Парламентарната практика има два варианта за избор на председател на парламента, ако има предварително договорено мнозинство, то си избира председател, ако няма то партията, спечелила изборите, излъчва председател. В този парламент няма мнозинство. В момента ПП предлагат нещо, което е противоконституционно. В конституцията ясно е разписано за председателят на Народното събрание. Аз разбирам, че голяма част от представителите на ПП не уважават конституцията“, каза той.

Той бе категоричен, че от ИТН ще спазват парламентарната етика. „Ако бяха победили ПП или БСП щяхме да подкрепяме техният кандидат. Не зависи от нас, ние ще гласуваме и ще постъпим така както смятаме, че е правилно. Ние дори и да се въздържим не зависи от нас“, смята Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари