Тошко Йорданов: Мазни далавери за чудовищни пари са правени със здравето на хората!

3
Има чудовищен доклад на ДАНС в Секретно деловодство за незаконен износ на лекарства, заяви председател на парламентарната група на ИТН
Има чудовищен доклад на ДАНС в Секретно деловодство за незаконен износ на лекарства, заяви председател на парламентарната група на ИТН

Има чудовищен доклад на ДАНС в Секретно деловодство за незаконен износ на лекарства, заяви председател на парламентарната група на ИТН

Мазни далавери са правени със здравето на хората за чудовищни пари.

Това заяви в ефира на БНР Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на ИТН. Така той обясни причината партията му да не подкрепи бюджета на НЗОК.

"Знаете ли какъв чудовищен доклад на ДАНС има в Секретно деловодство? Той е за незаконен износ на лекарства. Частен търговец не може да бъде сам в тази верига. Има начини на заобикаляне на закона и контролни органи, които се правят на фикуси. Как да им гласуваш кражба?"

Йорданов коментира изказването на Михаил Околийски, заместник-министър на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК, който беше гост в предаването "Неделя 150" и обясни, че "роенето на болниците е много голям проблем, който трябва да решим, защото ресурсът от 8,1 млрд. лева е ограничен и не може да бъде разпределен върху още и още лечебни заведения".

"Това са безумно много пари, а на всичкото отгоре ги крадат. Има наглостта да каже, че бил ограничен! В какво? В кражбите?

Има огромни милиони, реализирани от износ на лекарства неправилно, да не кажа престъпно – от началото на годината досега".

Държавата е сбъркана на централно ниво, смята Йорданов.

"Това е бюджет, който залага повече харчове, отколкото държавата има. Всяка година се взима кредит, който увеличава дълга. Бюджетът може да бъде балансиран.

Никога няма се изхарчат парите за капиталови разходи в тези варианти и те го знаят.

Ако така върви този финансов министър, дългът до края на мандата им ще стане 70 милиарда. Тези пари не се вкарват в икономиката, а в социални плащания и вдигане на заплати на чиновници. Наливането на пари по този начин увеличава инфлацията.

Най-безотговорно е поведението на ДПС и на ГЕРБ. Те са наясно, че бюджетът не става. Всички, които работят, стават все по-бедни.

По-добре е тази сглобка да бъде разглобена, защото е вредна.

Трябва да се правят балансирани бюджети и да се каже на хората, че няма пари и трябва да се изтърпят известни лишения, за да може след това за започнем да живеем по-добре".

Цените в България са по-високи от тези в Западна Европа заради лошо управление, посочи той.

"Инфлацията в България е по-висока, отколкото в Западна Европа".

"Ние ще обясняваме на хората какви са лъжци и каква е истината. Колкото по-бързо падне това вредно правителство, толкова по - добре за всички нас", подчерта още Тошко Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    А-ха,
    А за парите от „ваксините“ против ковид, ще кажете ли нещо? Кой ги сгъна и защо ОЩЕ ги плащаме ? https://www.segabg.com/category-zdrave/bulgariya-opitva-da-se-osvobodi-dogovora-za-kovid-vaksini
  • 5
    4
    Тотал
    Това крадене е още от 30 години, то тоя кавал тошко тодоров чак сега се сетил да пърди отровни газове от задника си. Не е виновно правителството, а такива говняри като тодоров които използват някакви проблеми като повод да се разправят с неудобните .
  • 7
    3
    Това педалче
    Тошо Йорданов да не обвинява Правителството, а по доклада на ДАНС да информира Прокуратурата. Тя е органа на властта която отговоря за престъпленията , а не Правителството. Ясно е , че тая свиня Йорданов е невеж и прост т-пунгер който не знае основни положения от конституцията. Правителството дава законно парите на различни организации, ако нещо не е наред се информира Прокуратурата и тя се действа за да се види дали Правителството има нещо общо с някакви нередности.
  • 9
    2
    Monkey_Money
    С такива дoлни пpoдажници като сегашните, кoлони3аторитe ще ни нанижат по няколко примки на врата, преди да ни ритнат столчето. Усеща се натрупване на напрежение в обществото - озлoбяване, рa3деление, прояждащо чувство за перманентна НECПРАВEДЛИВOСТ! Всичко това се акумулира и в момента, в който достигне критична маса - ЩЕ ИМА ГРO3НA РАЗВРЪЗКА! ... Да видим тогава разни мoлци, eднokнижници, хapвapдци, философи-хидроинженери и всякакви негодяи къде и как ще се изпокрият. Който успее..
  • -15
    1
    123
    Тошки Африкански-жалката подлога на ДПС=БКП! Колко жалко е, че има още гнусни платени лилави гласоподаватели на тези антибългарски партийки!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари