Тошко Йорданов, ИТН: Трябва да се отиде на избори, това е логиката

1
„Истината е, че Петър Илиев е повод. Ако не беше той, щеше да е Пламен Николов или Иво Атанасов, ако не Дядо Мраз или Снежанка. Причината е, че тези партии не желаят да има кабинет, излъчен от ИТН", каза Йорданов
„Истината е, че Петър Илиев е повод. Ако не беше той, щеше да е Пламен Николов или Иво Атанасов, ако не Дядо Мраз или Снежанка. Причината е, че тези партии не желаят да има кабинет, излъчен от ИТН", каза Йорданов Снимка: БНТ

"Истината е, че трябва да се отиде на избори, ако този кабинет не бъде подкрепен. След като те предадат тези, които си помолил за помощ и са твои партньори с целите, това е логиката"

 Това заяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов в интервю за предаването „Денят започва“ по БНТ по повод отказа на „Изправи се БГ! Ние идваме“ да подкрепи проектокабинета на ИТН.

„Истината е, че Петър Илиев е повод. Ако не беше той, щеше да е Пламен Николов или Иво Атанасов, ако не Дядо Мраз или Снежанка. Причината е, че тези партии не желаят да има кабинет, излъчен от ИТН. Искаха неща, които ние още в началото заявихме, че няма да направим. Казахме, че няма да уговаряме постове и да раздаваме порции. Те ще лъжат по студиата колкото си искат. Петър е повод, а не причина“, посочи Йорданов.

По думите му вече едната от т.нар. партиите на протеста се е изявила като предател. „Това е думата. Няма друго определение. Вчера стана ясно, че тези приоритети нямат никакво значение за тях. Приказките, които говорят, струват колкото едно голямо нищо. Човек отива да се занимава с политика, за да свърши нещо, а не да плямпа и да иска постове. Те плямпаха през цялото време, че искат озаптяване и смяна на Гешев, дълбока съдебна реформа, преизчисление на пенсиите, нови фискални политики. Плямпаха през цялото време и когато се стигна до действия, които могат да се направят през едно правителство и до гласуване на кабинет, те предадоха и протеста, и идеята, и хората, които са гласували за тях“, добави Йорданов.

„Ако приемем, че правим нестандартни ходове, това е защото ние не сме стандартна партия и ние го заявихме отдавна. До момента практиката е била за пазарлъци зад една врата. Правихме жестове на кооперативност от наша страна, защото смятаме, че страната има проблеми за решаване и големият враг се казва ГЕРБ. Има емблематичен пример, който всеки средно интелигентен човек знае, как по времето на Втората световна война идеологически противоречащи си военни и държавни формирования се обединяват срещу по-големия враг – Германия. В случая трябваше да се случи подобно нещо. След като се справиш с големия враг и го изхвърлиш от управлението на държавата и всички нива, в които се е просмукала тази мафиотска организация ГЕРБ, тогава можеше да си мерим идеологиите. Глупостта е нещо, което ходи по хората и то е нещо неспасяемо“, заяви той.

По повод евентуален кабинет на третия мандат, Йорданов заяви: „Те подкрепа от нас, че няма да получат, няма да получат“.

„Имат уникалната възможност другите партии да се съберат включително с ГЕРБ и ДПС, защото без нас им трябват гласове от ДПС и ГЕРБ. Аз нямам представа какво ще направят ГЕРБ, ние не поддържаме контакт с тях. Не вярвам ГЕРБ да съставят кабинет. Те ще го върнат мандата. Той отива или в БСП, или каквото реши президента.Упорито се говори, че договорките са да отиде в „Изправи се, там насам“ и те да предложат кабинет, който обаче ще трябва да получи гласовете на ДПС и на ГЕРБ, за да се реализира“, посочи Йорданов.

„Според мен истината е, че трябва да се отиде на избори, ако този кабинет не бъде подкрепен. След като те предадат тези, които си помолил за помощ и са твои партньори с целите, това е логиката, но сме се нагледали на всякакви неща. Много хора са правили изключително несъвместими коалиции в близкото минало. Не бих се учудил, там срамът е някакъв термин от речник. „Изправи се!" са лъжци“, допълни той, цитиран от Агенция Фокус. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари