Торнадо взе жертви в Индия

0
Бурята е нанесла щети на 800 къщи
Бурята е нанесла щети на 800 къщи

Бурята е нанесла щети на 800 къщи

Най-малко петима души бяха убити и над 100 бяха ранени, след като торнадо връхлетя източния индийски щат Западен Бенгал, съобщава Times of India.

Торнадото връхлетя няколко части на област Джалпайгури в неделя. Стихията разруши много къщи и изкорени дървета в град Джалпайгури.

Според главния министър на Западен Бенгал Мамата Банерджи, областната администрация, полицията, служителите за управление на бедствия и екипите за бързо реагиране са се заели, за да предприемат спасителни усилия и да осигурят помощ.

От Джалпайгури съобщават, че градушката, съчетана с бурята, е нанесла щети на 800 къщи и е изкоренила дървета и електрически стълбове.

Въздействието на бурята се усети и в съседните на Джалпайгури райони - Кучбехар и Алипурдуар.

Индийският метеорологичен отдел (IMD) съобщи, че торнадо се е появило в района на Джалпайгури около 15:30 ч. местно време в неделя и е продължило около 10 минути, съобщава Meteo Balkans.

Тежките метеорологични условия също взеха жертви в Асам, където едно дете беше убито и двама души бяха обявени за изчезнали, след като лодка се преобърна в река Брахмапутра в района на Южна Салмара-Манкачар, на фона на проливен дъжд и градушка в целия щат.

В съседния щат Манипур силни ветрове, проливни дъждове и светкавици удариха югоизточната част в неделя, причинявайки широко разпространени щети на къщи, стоящи култури и заслони за добитък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари