Топлото време отстъпва, неделя носи захлаждане и дъжд

0
В Източна и Югоизточна България количествата ще са значителни
В Източна и Югоизточна България количествата ще са значителни

През нощта срещу неделя облачността ще е значителна и на много места - с валежи от дъжд

В Източна и Югоизточна България количествата ще са значителни, сочи прогнозата на Meteo Balkans. Не е изключено на места дъждовете да са съпроводени от гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него температурите ще се понижават. По-силни пориви на вятъра очакваме в Дунавската равнина. Минималните температури ще са между 5° и 10°, малко по-високи в Източна България - до 12°С.

През деня времето постепенно ще се стабилизира и още преди обяд от северозапад валежите бързо ще спрат, облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево.

След обяд над западните и северозападни райони времето ще е слънчево. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, а в източните райони – до умерен.

Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 11° и 16°.

От запад валежите бързо ще спрат. Облачността ще е променлива, преди обед - по-често значителна. По върховете се очакват и мъгли. Вятърът ще е умерен до силен, от север-североизток, а по най-високите части - от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4-6°, на 2000 метра - около -2 до 0°.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари