"Топлофикация - Русе" въвежда ултразвукови топломери

0
"Топлофикация - Русе" въвежда ултразвукови топломери
Снимка: cross.bg

Топлофикация-Русе” въвежда дистанционно отчитане на топломерите в някои райони на града, пише "Дир". Въз основа на обществена поръчка дружеството е закупило 224 броя ултразвукови топломери за абонатни станции и система за тяхното дистанционно отчитане, доставени от Siemens България.

С това Русе става първият град, който ще отчита дистанционно изразходената топлоенергия. Новите ултразвукови топломери на Siemens са в процес на въвеждане в експлоатация, като 40% от тях вече са монтирани в абонатните станции.

Технологията е приложима както за обществени сгради, така и за битови абонати. Ултразвуковите топломери за абонатни станции са от ново поколение, с вграден радио модул 868 MHz за предаване на данни. Те ще заменят част от настоящите уреди в града, които са в експлоатация повече от десетилетие.

Целта на използването на съвременната технология е да се осигури коректност при събиране на данните, пестене на време на служителите на „ТоплофикацияРусе” ЕАД, както и избягване на субективните грешки при отчет.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари