Топлофикация съди жена за платена сметка

0
Елена си е платила сметката от 3 лева, а сега я карат да плати 16 пъти повече
Елена си е платила сметката от 3 лева, а сега я карат да плати 16 пъти повече Видео: БНТ

Елена Сиракова плаща само такса тръби от години.

Тя предпочела да се издължава наведнъж след като получила покана за доброволно изпълнение. Жената има бележка, че е платила на каса за декември 2014 г. за сградна инсталация сумата от 3 лева, но след година се оказва, че дължи за същия месец 16 пъти повече, съобщи БНТ.

Елена Сираков се натъква на абсурда миналата година, когато получава покана за доброволно изпълнение и вижда, че платения на каса месец декември отново фигурира, но като дълг. Новата покана е за суми до края на септември. Тя я плаща и дори дава повече пари и смята, че всичко е уредено. Прави запитване до Топлофикация ЕВН. От там й пращат разбивка, от която става ясно, че наистина дължи пари.

Елена Сиракова: "И понеже заповедта беше за по-малка сума, аз съм платила по-голяма, просто смятам, че съм платила и не дължа, аз до момента съм убедена, че не дължа нищо, но при сметките на Топлофикация все още дължа 46 лв и 23 ст."

Сиракова е юрист по професия. За това решава да не плати и Топлофикация започва дело срещу нея за неплатени 48 лева.

"Не подозирам никого в някакво умишлено действие, но във всеки случай тука има някаква грешка в сметките".

Крум Сираков - адвокат на Елена: "На 18 феврурари 2016г. се получава поредната покана в която обаче ние установихме, че фактура със същия номер, която я има тук в това нещо, се показва като неплатена, но сумата е вече значително по-голяма, станала е 48.99 лв. което е страннно, аз не разбирам от счетоводство, но скромните ми познания показват, че не може да има фактура с една дата на издаване с различни суми".

От Топлофикация ЕВН заявиха, че няма да коментират случая, тъй като по него се води дело в съда.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари