Топлофикация Русе започва поетапно спиране на парното от понеделник

0
Клиенти, които желаят да използват централно отопление самостоятелно, следва да входират писмо в Топлофикация Русе, в което да заявят желанието си
Клиенти, които желаят да използват централно отопление самостоятелно, следва да входират писмо в Топлофикация Русе, в което да заявят желанието си Снимка: Dunavmost, архив

Поетапното спиране на топлоподаването в гр. Русе вероятно ще се осъществи в периода 26.04.2021г. – 27.04.2021 г. непосредствено преди почивните дни на Великден, съобщи изпълнителният директор на Топлофикация Русе инж. Севдалин Желев за Русе Медиа

Инж.Желев обясни, че сроковете не са 100% сигурни, защото все още температурите се колебаят в твърде големи граници и нестабилното време прави точното прогнозиране на края на отоплителния сезон невъзможно.

„В случай, че живущите в сграда етажна собственост не желаят топлоподаването да им бъде спирано, трябва да входират в клиентския ни център протокол от Общо събрание на етажната собственост с решение за удължаване на ползването на централно отопление. Решението трябва да е взето с мнозинство от над 66% от собствениците“ обясни инж. Желев.

Той каза, че клиенти, които желаят да използват централно отопление самостоятелно, следва да входират писмо в Топлофикация Русе, в което да заявят желанието си.

„След края на отоплителния сезон и пълното прекратяване на топлоподаването към абонатите, ще стартира изготвянето на изравнителните сметки. Първата стъпка е извършването на годишния отчет. Призоваваме клиентите да осигурят достъп на отчетниците, за да ни помогнат да изготвим коректни изравнителни сметки.“ отправи призив инж. Желев.

Напомняме, че за да се пристъпи към изключване на отоплението, трябва 3 последователни дни със средноденонощни температури над 12 градуса и прогноза за затопляне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари