"Топлофикация - Русе": Течовете при пробив са за сметка на дружеството, не на абонатите

1
Притесненията на гражданите, че сметките им ще скочат драстично заради появил се пробив по тръбопроводи на „Топлофикация Русе“ в района на бившия ЛВЗ, са неоснователни
Притесненията на гражданите, че сметките им ще скочат драстично заради появил се пробив по тръбопроводи на „Топлофикация Русе“ в района на бившия ЛВЗ, са неоснователни Снимка: Диляна Антонова

Притесненията на гражданите, че сметките им ще скочат драстично заради появил се пробив по тръбопроводи на „Топлофикация Русе“ в района на бившия ЛВЗ, са неоснователни, заявиха от дружеството

Оттам отново обясниха, че сметките се формират единствено въз основа на отчитанията на уредите, които са на локални места и адреси. Течовете от въпросния пробив са за сметка на „Топлофикация - Русе“.

След летните ремонти, когато се наложи изцяло да бъде спряна и изпразнена системата, е нормално при въвеждането ѝ отново в експлоатация да се появят пробиви по трасето. Това е свързано с повишаване налягането и създаването отново на нормален температурен режим в цялата система между ТЕЦ-а и топлопреносната мрежа към абонатите.

Тъй като по основния южен магистрален топлопровод са възникнали аварии на три места, в момента градът се захранва по северната линия. Ремонтните дейности по южната дъга ще бъдат приключени в рамките на около две седмици, информират още от „Топлофикация Русе“. След това топлоподаването ще бъде пренасочено по южния клон и ще започнат ремонтни дейности по участъка с пробив в района на ЛВЗ, който е по северния магистрален топлопровод.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Споко
    Те са си го вклщчили в цената
  • 12
    2
    Гост
    A кой ми гарантира, че авариите не са ви основание за поредното увеличение цената на МВтч? Нали не искате да ви повярвам, че работите за да си покривате загубите за ваша сметка?
  • 14
    1
    М-хм!
    Да, да! Ние ви вярваме, че не сте си калкулирали загубите в цената за MWh!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари