"Топлофикация Русе": Реалното поскъпване на парното ще бъде 13%

1
До 2-3 месеца пък се очаква да бъдат пуснати новите когенератори на дружеството, които ще използват газ
До 2-3 месеца пък се очаква да бъдат пуснати новите когенератори на дружеството, които ще използват газ Видео: Кис 13

Реално с около 13% ще поскъпне парното в Русе, след като влезе в сила новата ставка на ДДС от 9%

Това заяви изпълнителният директор на "Топлофикация" инж. Севдалин Желев, предава телевизия КИС 13.

До 2-3 месеца пък се очаква да бъдат пуснати новите когенератори на дружеството, които ще използват газ.

След като КЕВР утвърди окончателните цени на топлоенергията за всички дружества в страната, се оказа че увеличението за русенци е 24,8%. Решението е мотивирано с поскъпването на горивата и въглеродните емисии с по над 300%, обясни изпълнителният директор на "Топлофикация Русе" инж. Севдалин Желев.

По думите му, крайната цена за потребителите ще намалее, след като влезе в сила 9% ДДС за парното. Освен това извън отоплителния сезон, дружеството смята изцяло да замени въглищата с газ.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    10
    до 9
    Май простия си ти. Задължават те и още как. Нямаш парно, но продължаваш да си плащаш.
  • 2
    9
    ПроЗ народ
    Абе голямо реване от Топлофикация? Ама хора, никой не ви задължава! Шизофренията в България нараства прогресивно, голямо реване, че било скъпо ама я опитай да събереш подписи от входа за отказ от Топлофикация?!?! Хем много скъпо парното, хем и никой не иска да се отказва!
  • -10
    8
    Аре чесито!
    Отговарям - защо пък пенсиите са ми виновни. Инициирам събрание на входа за отказ от Топлофикация, но пенсиите до една ми правят обструкция. А са 15%. А аз няма как да събера живеещите в чужбина за гласове. Пенсия ми се пени, че няма нищо по евтино и добро от парното. Любезно и отговарям, че това е така защото и плащам сметките. И отговора е: "Ще плащаш, че и хоро ще играеш". Пенсия на 84 години. Строила е фабрика или завод, ама в някоя паралелна вселена! Стротелите не доживяват до толкова. Обаче аз изгорях с едни над 3000 лева дела за сградна инсталация и блокирани сметки. Ще им разкажа игрите! Елементарно е да им направя вертикалните щрангове на дантели електрохимично. Само чакам отоплителния сезон. Ще си поразя апартамента от наводнения, но и техните! Мамицата им зла ще еба! Няма да има парно в този вход - ЗАКЛЕВАМ СЕ!
  • -6
    7
    Аз съм
    Този кога ще умре и да се събере с оня от вик -то
  • 9
    6
    НЕ ВИ Е ВИНОВЕН ТЕЦ
    НАПРАВЕТЕ СИ СИСТЕМА ВЪНШНА ,ВЕРТИКАЛНА ДО ВРАТА.КОЙТО ИСКА СЕ ВКЛЮЧВА,КОЙТО ИСКА,НЕ.НЯМА ЗАГУБИ,ТАКСИ ,КРАЖБИ.ТОПЛОМЕР,БРОЙ ЕДИН.НАЙ СЕ ДЪРПАТ ОТ ТАЗИ СИСТЕМА ТЕЗИ КЪДЕТО БУТАТ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари