Русе е рекордьор по поскъпване на топлата вода

0
Цената на топлата вода в Русе скача с 15 %, докато в останалите градове поскъпването е само с 1 %
Цената на топлата вода в Русе скача с 15 %, докато в останалите градове поскъпването е само с 1 % Снимка: БГНЕС / Архив

Цената на топлинната енергия на потребителите, които са абонати на дружества с въглищни централи като Русе и Перник ще скочи от 1 юли с около 15%.

Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов, след днешното публично обсъждане в комисията. Големият ръст на цената, според него е заради дългото задържане на цените на тези топлофикации, информира Монитор.

Той добави, че за останалите топлофикации, захранвани с природен газ поскъпването ще е символично в рамките на до 1%. Според него до средата на следващата поскъпване на парното и топлата вода за бита няма да има, освен при шоково поскъпване на синьото гориво. Иванов прогнозира, че няма фактори за поскъпване на газа и дори имало предпоставки за леко поевтиняване.

Относно очакваното поскъпване на тока от началото на юли шефът та КЕВР той поясни, че тя ще е средно за трите ерепета - 1,38%. Той припомни, че имало искания за качване на цените с 6-8 на сто и нагоре и съобщи за насроченото за другата седмица публично обсъждане на исканията и предложенията за новите цени на електроенергията за бита.

В последния ден на юни на закрито заседание регулаторът ще вземе окончателно решение за цените на тока, топлинната енергия и природния газ.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари