Топлофикация Русе: Не е ясно кога ще спрем парното

2
„Топлофикация Русе“ е в готовност да постави край на отоплителен сезон 2020/2021 година, когато се наложи
„Топлофикация Русе“ е в готовност да постави край на отоплителен сезон 2020/2021 година, когато се наложи Снимка: Dunavmost, архив

Във връзка със затоплянето на времето и очакванията за постепенно трайно задържане на положителни температури от „Топлофикация Русе“ заявиха за Русе Медиа:

„Топлофикация Русе“ е в готовност да постави край на отоплителен сезон 2020/2021 година, когато се наложи. Температурите вървят нагоре, но не са стигнали необходимите градуси, за да предприемем пълно спиране на парното.

За да пристъпим към изключване на топлоподаването в гр. Русе, трябва да има 3 последователни дни със средноденонощни температури над 12 градуса. Необходимо и важно условие е да има и прогноза, изготвена от НИМХ за трайно задържане на високите температури. Събития, които в момента не са настъпили.

Правилата за пускане и спиране на централното отопление във всеки град са регламентирани в Наредбата за топлоснабдяването. „Топлофикация Русе“ спазва стриктно, както европейските, така и българските закони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари