Томислав Дончев: Важното е да не разочароваме някого с оставка или машинно гласуване

0
Цветанов може да вземе част от актива на ГЕРБ, но не вярвам, че ще вземе голяма част от подкрепата
Цветанов може да вземе част от актива на ГЕРБ, но не вярвам, че ще вземе голяма част от подкрепата Видео: bTV

Цветанов може да вземе част от актива на ГЕРБ, но не вярвам, че ще вземе голяма част от подкрепата

"Единственото нещо, което съм искал да стана, а не съм станал, е пилот. Но съм още млад, вероятно имам шанс. Устойчива традиция в България е да се говорят лоши работи за бивши колеги, аз този навик го нямам, тук същественият въпрос е как съм сторил зло на г-н Цветанов. Какво съм направил. Нито съм строителен работник, за да имам нещо общо с неговите имоти, нито съм предизвикал скандала.", коментира изказванията на Цветан Цветанов вицепремиерът Томислав Дончев пред водещата Цветанка Ризова по bTV.

"Не съм се вторачвал в неговия апартамент и имам прекалено много работа, за да се занимавам с интриги. От актива той вероятно ще успее да открадне хора - бивши кметове и членове са в основата на неговата формация. Не вярвам, че ще успее да вземе голяма част от подкрепата.

Макар и партията да е единна, тя не е хомогенна. Винаги има доволни и недоволни.

Нелепо е да се твърди, че няма напрежение. В момента обществото е разделено. Едни млади момчета онзи ден в планината ми казват "Не забравяйте оставката", други ми казват "Не ни предавайте - искаме да продължите да работите за България". Напрежение има - едни българи са изправени срещу други. Когато удовлетворим едната група, това означава да разочароваме другата. И обратното. Не знам дали едно експертно правителство би свалило напрежението.

Тук е важна отговорността. Кой ще подкрепи това правителство и кой ще носи отговорност за неговите действия или бездействия?! И може би когато имаме конкретен отговор на този въпрос, ще може да се намери окончателно решение. И аз мога да напусна поста си, ако се наложи.

Управлението не може да е на инат. Не може основна цел на едно правителство да е да оцелява. Престоят в момента в Министерски съвет коства политически щети и това ерозира подкрепата и за ГЕРБ и за голяма част от фигурите в кабинета. Но не можем да разочароваме едни заради други.

Доказателства, че властта не е самоцел сме давали много пъти. Разликата между редовните и предсрочните избори е няколко месеца. Милиардите евро ще бъдат харчени от следващите правителства.

До момента на европейско ниво не е намерен адекватен критерий. Кога имаме върховенство на закона и кога нямаме. Липсва доверие по отношение на публичните институции. Опитите на държавата да се справи с корупцията са неуспешни.

Планът го готвят структурите на МС за парите, които трябва да се използват.

Трябва да има план за подобрение на здравната система, икономическото развитие и чрез тези пари да се правят реформи. Трябва мощно инвестиране в енергийна ефективност.

Волята на българските граждани е важна и за вида на гласуването. Двоен разход е да има машини и хартия. Ако угасне токът, изборите ще бъдат невалидни. Също и ако се появи гражданин, който не иска да гласува машинно.", изложи аргументите си за машинното гласуване и за оставката вицепремиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари