Тома Томов: До месец ще са готови промените в Наредбата за медицинската експертиза

0
Трябва чисто технологично време да се обобщят всички становища, каза зам.-министърът на здравеопазването
Трябва чисто технологично време да се обобщят всички становища, каза зам.-министърът на здравеопазването Снимка: БТА

Трябва чисто технологично време да се обобщят всички становища, каза зам.-министърът на здравеопазването

"До края на този месец или най-късно в началото на следващия Министерството на здравеопазването (МЗ) ще е готово с промените в Наредбата за медицинската експертиза (НМЕ)". Това заяви служебният зам.-министър на здравеопазването д-р Тома Томов на брифинг пред министерството, предаде БТА.

Той уточни, че са събрани и обсъдени с експерти предложенията по темата на организациите на хората с увреждания. "Трябва чисто технологично време да се обобщят всички становища", каза Томов.

Докато той говореше, пред МЗ се премести и протестната акция на хора с увреждания. Те от сутринта протестират пред Министерския съвет (МС).

Хората с увреждания настояват в дневния ред на правителственото заседание още тази седмица да бъде внесена Наредбата за медицинската експертиза (НМЕ). Искането им е да се гарантират по-кратки срокове за издаване на решение на ТЕЛК, а придружаващите заболявания също да се вземат предвид към основното.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Илиян С.
    Този пак шикалкави! Криейки се зад неграмотните становища на некомпетентните лекари от Експертните съвети по различните медицински специалности, само и само да не изпълни Закона! Който реално е на страната на пациента! Но не и на страната на медицинския кадър с помоща на Противоконституционния текст на чл. 190, ал. 1 от Закона за Здравето! Който ако Омбудсмана е Омбудсман! Трябва да сезира Конституционния съд да се произнесе по отношение на неговата Противоконституционност. Тъй като, така дефенираните кадри не отговарят на уславията на този закон за за бъдат медицински специалисти по този Закон. Защото не могат да изпълнят тези две основни условия! - Да предоставят качествена медицинска услуга, за да зачетат правата на пациента! - т.1 и т. 4 от ал. 2 от чл. 81 от Закона за Здравето! В едно с чл. 80 от същия където стои същия проблем! При което НЗОК и Българския лекарски съюз предоставят некачествени медицински - здравни дейности на здравноосигурените лица в България. С което отнемат техните Конституционни права като български граждани. При което се получава така, че Закона за Здравното осигуряване също е Противокжонктитуционен ползвайки регламентите на инструментите визирани в този чл. 80 от Законаза Здравето!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари