Тома Биков: Проверяваме дали лица, свързани с NEXO, не са финансирали кампанията на ПП

1
ГЕРБ не се притесняват да отидат на избори, подчерта Тома Биков
ГЕРБ не се притесняват да отидат на избори, подчерта Тома Биков

ГЕРБ не се притесняват да отидат на избори, подчерта Тома Биков

"Проверяваме дали лица, свързани с криптоплатформата NEXO, не са финансирали кампанията на ПП". Това заяви в студиото на „Здравей, България” на NOVA депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков.

"Със сигурност „Демократична България” има най-голям шанс да предложи някаква реалистична конструкция за управление при така създалата се ситуация. Нашата подкрепа обаче не зависи само от желанието ни. Трябва да видим какво е предложението на ДБ. Защото този, който е взел мандата, търси подкрепа за себе си", посочи той, коментирайки дали партията му ще подкрепи кабинет, в който не участва, но с мандат на ДБ.

По думите му целите са ясни, но въпросът е да се подходи към конкретиката. „Не казвам че ДБ трябва да ни моли за подкрепа или да прави някакви по-специални жестове. Ясни са целите. И в предишните два мандата бяха сходни целите. Трябва да видим конкретиката, тъй като се обсъжда техническо правителство, което е абстрактно. Ясно е, че за нас е неприемливо да участват в този кабинет – не само двамата лидери на ПП. Ние сме скептични като цяло към тази формация. Това, което искаме, е България да излезе от политическата криза”, посочи той. И допълни: „Сформирането на кабинет е стъпка към излизането от политическата криза, но не и излизане от политическата криза – както видяхме с предишното редовно правителство. Това да направиш кабинет – само по себе си не ти решава проблемите”.

Според него трябва да се види първо къде отива третия мандат и след това да се говори."Тази квазиреволюционна енергия, която бушуваше през последните 2 години очевидно е изчерпана и вече няма потенциал. Тя беше осъществена и нейните резултати са ясни. Виждат се и те са лоши. Ние имаме самочувствието и готовността да участваме в истински разговор за осъществяване на мащабна реформа не само в прокуратурата, но и на цялата съдебна система. Няма да подкрепим некомпетентни законопроекти, независимо какви лозунги стоят зад тях. Трябва да се направи сериозна съдебна реформа, а не след 2 години пак да я поправяме”.

„Не искаме гаранции срещу преследване – нито за нас, нито за нашите опоненти от ПП, за които има достатъчно данни, че са участвали в корупционни схеми. Включително скандалът NEXO, който ще придобие сериозни мащаби и в който виждаме имена на бивши и настоящи депутати от ПП. И ако това се бе случило с депутати от ГЕРБ, сега това ще щеше да бъде много централна тема”, заяви Биков. И допълни: „Имаме съмнения, че NEXO и свързани с нея лица са финансирали кампанията на ПП. не казвам, че това е така, в момента го проверяваме”.

„Никой не знае къде ще отиде мандата. Всички приказки в момента са хипотетични. Казвам кой е най-оптимистичния вариант“, подчерта Биков и беше категоричен, че ГЕРБ не се притесняват да отидат пак на избори.

На въпрос възможно ли е да има доближаване между партиите и мини преход, Биков каза, че това е въпрос на време да се постигне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Мирко
    Докато ги проверявате тах, проверете и казаното и доказано от Васил Божков за кеша при Горанов! Проверете и кюлчетата в спалнята на ТОЙ и евраците със серийни номера! Проверете и стремглавото купуване на имоти от Деса Атанасова, Пламен Нунев, Делян Добрев и всички герберухи в последните 12 години! Или това не е "интересно" а Биков???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари