Токови удари тормозят стотици семейства в Русенско

0
Спиранията на тока са ежедневие за жителите на русенския квартал Средна кула и селата Долно Абланово, Николово, Червена вода и Тетово
Спиранията на тока са ежедневие за жителите на русенския квартал Средна кула и селата Долно Абланово, Николово, Червена вода и Тетово Видео: БНТ

Токови удари и ниско напрежение тормозят от години хората от няколко населени места в Североизточна България.

От енергодружеството правят планови ремонти, но това очевидно не решава проблемите на хората, съобщи БНТ.

Спиранията на тока са ежедневие за жителите на русенския квартал Средна кула и селата Долно Абланово, Николово, Червена вода и Тетово. Към списъка на потърпевшите добавяме и шуменското село Царев брод. Любен Спасов започва да си води дневник на прекъсванията на тока, откакто му изгаря касов апарат и климатик: „На седми ноември – два пъти. На осми – 3.  А тези прекъсвания влияят страшно много на уредите!

Подобно е положението в русенското село Николово. Телевизорът и фризерът на Румен Минков също са се повредили. Той си обяснява това с честите прекъсвания на тока, но не е подал жалба в електроснабдителното дружество: „Това е ходене по мъките. Искат дали имаме документ за телевизора, искат специален сервиз, човек, който да каже, че е наистина от токов удар е изгорял и чакаш, чакаш и никой не ти обръща внимание.

От елекроразпределителното отговорят, че основните причини за прекъсванията са неблагоприятните метеорологични условия и силните ветрове, клоните на дърветата, които се допирали до жиците, струпването на птици, както и кражбите на кабели. Друга причина е липсата на адекватна техническа поддръжка в частни трафопостове. Често пъти дружеството ремонтирало тези чужди съоръжения за своя сметка, допълниха още от там.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари