Ток тече по стените на блок в София

1
Съседи са подавали много сигнали до различни институции
Съседи са подавали много сигнали до различни институции Видео: bTV

Съседи са подавали много сигнали до различни институции

За нов случай на междусъседски тормоз сигнализираха живущите от квартал „Разсадника“. Цял вход има проблеми с живеещите в един от апартаментите и то в продължение на години, предаде bTV.

Сред потърпевшите е Анна Великова, майка на три деца. Нейният апартамент е наводняван няколко пъти през последните месеци, но по-лошото е, че стената тече ток. Всички в апартамента ходят с гумени подметки, за да не пострадат.

Причината е преустройство, което е направено от съсед на общите части. Собственичката на този апартамент не дава достъп до жилището. Хората от блока са готови да направят ремонт за своя сметка.

Семейството на Великова пък обмисля да се изнесе да живее под наем. Когато един човек уврежда здравето и живота на други хора, това вече не е личен проблем, коментира жената.

След общо събрание на блока домоуправителят Иван Андреевски е подавал сигнали в районното кметство, в районното полицейско управление и в РЗИ (заради отлагания на мръсни води).

Отговарят ни, че всеки е разпоредил на някого, но резултат няма, коментира Андреевски. По закон не може да се възпрепятства достъпът до общите части, допълни той.

В крайна сметка след сигнал до тях от прокуратурата са обърнали внимание на проблема и са започнали процесуални действия. Предстои ново общо събрание, на което съседите ще се обединят около искане проблемните съседи да бъдат изгонени от кооперацията на основание нарушаване на Закона за собствеността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари