Тодор Тагарев в оставка вдига заплатите на цивилни и военни

1
Министерският съвет прие постановление за увеличаване на бюджета на Министерството на отбраната със 180 милиона лева
Министерският съвет прие постановление за увеличаване на бюджета на Министерството на отбраната със 180 милиона лева Снимка: Тодор Тагарев / Facebook

Министерският съвет прие постановление за увеличаване на бюджета на Министерството на отбраната със 180 милиона лева

Основните месечни възнаграждения на военнослужещите и цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, включително и на висшите военни училища, ще бъдат увеличени с минимум 10%, считано от 1 януари 2024 г. Това стана възможно след като днес, 20 март, Министерският съвет прие постановление за увеличаване на бюджета на Министерството на отбраната със 180 милиона лева.

С осигуряването на увеличението на основните възнаграждения на военнослужещите и цивилните служители Министерството на отбраната продължава провежданата последователна политика за нарастване на заплатите в системата. Целта е да бъде намален съществуващият дефицит от отбранителни способности, особено по отношение на привличането и задържането на хората в системата на отбраната и за преодоляване на дисбаланса в доходите им.

Подобряването на заплащането ще създаде условия за конкурентност на пазара на труда, като се компенсира изоставането в заплащането от нивата в частния сектор и ще повиши привлекателността на военната професия.

Министерството на отбраната продължава да изпълнява приоритетите си за повишаването на социалния статус на хората в отбраната чрез провеждане на адекватна социална политика и политика по доходите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    15
    Име
    Страх баце, Голем страх, Избори идат...нема да има кинти за "евреогейскотлантическата общност"...Бидон ще си ходи, Макарон ще си ходи....Шолеца и той натам е тръгнал.....Местните педали и те....мъка, мъка. Нема кинти.
  • 1
    14
    чета тука
    едно нящУ нарекло се хаха и се чудя с 200 или с 300 ще излети от България ако нещо се объркат нещата?!?
  • 2
    13
    хаха
    Когато дъщеря ти е живее на запад, а жена ти е кварталната шаврантия, то съвсем нормално звучи заявката да посрещнеш руснаците с водка, сельодка и широко отворени...крака :D
  • 2
    12
    NO SMOKING
    хахахаха глей глей колко са умни нашите рубладжии :D То няма случай в историята окупационна армия да не извърши безнаказано масови изнасилвания и зверства, той щял да им предложи почит и уважение. А те завалийките от фронта, не виждали жена от месеци, само за почит и уважение мислят!
  • -3
    11
    7 до 10:
    Ти за жена ми не бери грижа. Гледай да не ти го сложа от гъза осран в устата мръсна курвенска, без хигиена! И ще е по любов, ако ще и со малко кьотек!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари