Тодор Тагарев иска да е министър и след ротацията

1
Министърът участва във водосвета на бойните знамена на Българската армия
Министърът участва във водосвета на бойните знамена на Българската армия Снимка: БГНЕС

Министърът участва във водосвета на бойните знамена на Българската армия

"Ако ми бъде дадена възможност да продължа и да продължавам да изпълнявам това, което изпълнявам, вероятно ще приема". Това каза пред журналисти министърът на отбраната Тодор Тагарев след водосвета на бойните знамена в отговор на въпрос какво очаква да се случи при ротацията и ще бъдат ли сменяни министри. „Ако не, отивам да се занимавам с академичните си дела“, допълни той и обърна внимание, че не е обвързан с никоя политическа партия, а е поканен в правителството в експертно качество, цитиран от БТА.

На днешния празник министърът пожела на българските военнослужещи да бъдат живи и здрави, благополучни със семействата си и да могат да отделят цялото необходимо внимание, за да се готвят да защитават родината. Армията върви нагоре – и като изисквания, и като ресурси, които заделяме, подчерта Тодор Тагарев.

Попитан какви Въоръжени сили си пожелава той като министър, отговори: „Започваме да ги виждаме – Въоръжени сили, които са окомплектовани с добре подготвени, мотивирани военнослужещи, мъже и жени, които са добре оборудвани и които се чувстват уверени в равнището на подготовката, която имат и заслужават уважението на нашите съюзници“.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов заяви, че 2025-2026 година ще бъде времето, в което ще видим новия облик на Българската армия. Техниката ще дойде, но трябва да пазим и да набираме хора. За да имаме личен състав, подготвен и отговарящ на съвременните изисквания, трябва да имаме съответните политики, посочи той и благодари на всички правителства досега, които са работили за това нещата в армията да се случват. „Процесите са много комплексни и сложни, и се изисква последователност по отношение на целите и действията“, уточни адмиралът.

Емил Ефтимов пожела на военнослужещите много здраве, вяра, оптимизъм и успех в личен и професионален план.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    10
    Българин
    Рушлямските тролчета копейкаджкичета яко злобеят, че България подкрепя братска Украйна срещу ТероруZZшлямската агресия и война! Мрете в адски мъки и лайна, гнусни антибългарски башибозуци!
  • 2
    9
    Бай Чеп
    Тагарчук е един смешен американо-украински мъпет! Разгони вече руснаците от Черно море, разминира всичко наред, сега отива да оправи бакиите в Червено море, да се готвят китайчетата, на ред е Жълто море!
  • 4
    8
    #4, неграмотната Отрепка:
    И к'во? Мислиш ли, че като си напраскала общо 38 минуса ще му излъскаш имиджа на националния предател, про-украинското копеле Тагаренко? Че лайна трудно се бършат, а и дълго време миришат!
  • 2
    7
    Анчо
    Най му подхожда да оглави мисията в Червено море,която самият той предложи.
  • 24
    6
    до 5
    Ами то така сте рубладжиите. Най-много до чистач може да се реализирате в днешно време :D И най-обичате да чистите с език задните части на Путин и Копейкин :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари