Тодор Тагарев: Фокус на моята работа е противодействието на руската дезинформация

0
Трябва да бъдат включени всички държавни институции, смята военният министър
Трябва да бъдат включени всички държавни институции, смята военният министър Снимка: Министерство на отбраната

Трябва да бъдат включени всички държавни институции, смята военният министър

Противодействието на дезинформацията изисква усилията на държавни институции, независими регулатори, обществени организации, които имат интерес в сферата на отбраната. Фокус на моята работа е да се намери вариант за противодействие на руската дезинформация във Въоръжените сили, за да е ясно, че военнослужещите, за които правителството и Народното събрание заделят огромни средства за превъоръжаване, повишаване на заплатите и социалния статус, не се поддават на влияние в чужд интерес“.

Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев днес, 8 декември, по време на форум на тема „Руската дезинформация и българският институционен и медиен разговор“, в който взеха участие журналисти, политически анализатори, представители на неправителствения сектор и други експерти, информира БТА.

Противодействието на хибридните заплахи може да бъде само и единствено противодействие от страна на цялата държава и на цялото общество. Трябва да бъдат включени всички държавни институции, включително служби за сигурност, контраразузнаване, финансово разузнаване, всички видове регулатори, които наблюдават и защитават конкуренцията и регламентират поведението на медиите, обществени и частни организации. Няма отговор само от една институция и дори само от страна на правителството, трябва да бъде от цялото общество“, категоричен беше в изказването си министър Тагарев.

Като една от важните стъпки за противодействието на дезинформацията на национално ниво министър Тагарев посочи подписването на Меморандум за разбирателство между Съединените щати и България за противодействие на външна намеса и информационно манипулиране, като основен акцент на подобни взаимодействия са обученията и създаването на структури в държавните институции.

Министър Тагарев посочи, че усилията в Министерството на отбраната са насочени към повишаване на капацитета за противодействие на пропагандата и дезинформацията и активното включване на военните медии в противодействие на дезинформационните кампании.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    12
    Блядъ
    В петък българската прокуратура съобщи, че е задържала шпионска група работила в полза на Русия. Шестима са привлечени като обвиняеми за шпионаж. Групата е събирала класифицирана информация, която представлява държавна тайна, за да я предостави на Русия, твърди обвинението. Шпионската група е създадена от бивш ръководен кадър на военното разузнаване, когото разследващите нарекоха "Резидент". Това е Иван Илиев, съобщи бТВ, чиято съпруга с руски паспорт също е в групата. Той е завършил школата на ГРУ в бившия Съветски съюз. В петък се опитал да избяга, но е бил задържан в близост до руското посолство в София за по-малко от два часа, каза главният прокурор Иван Гешев. Руски позор на най-голямото авиошоу. Най-голямото авиокосмическо изложение в Близкия изток Dubai Airshow 2023, където се събраха водещи производители на граждански и военни самолети, завърши с пълно фиаско за Рособоронекспорт. След резултатите от събитието, което се проведе от 13 до 17 ноември в Дубай, държавната корпорация, част от холдинга “Ростех”, не обяви подписването на нито един договор. За сравнение, световни гиганти като Lockheed Martin, Boeing и Airbus успяха да сключат договори на стойност 67 милиарда долара.
  • -3
    11
    Блядъ
    Два руски трола пресичали улицата и единия предупредил другия: "Внимавай, МосКВИИИЧ!".
  • 2
    10
    Чико
    Лоши новини от фронта на копърките не публикуват. Руските новини са дезинформация. Българските новини са жълто-кафява субстанция, трудна за описване. Какво иска да каже този шаран? 2/3 от света живеят в интегрирана дезинформационна среда?
  • 5
    9
    Спомени от историята
    магарев, ти гнидо противна, я разкажи на зрителите как само преди 30 години ти, и всички сегашни евро-атлантици и подлоги на САЩ целувахте руския братски ботуш на Кремъл на лягане и на ставане, и как денонощно громяхте Злия Запад и гнилия капитализъм.... магарев, магарев ако си мислиш, че сме забравили онова време, и ако мислиш, че ще си скриеш срамната ти история на политическа проститутка, значи си по-тъп, отколкото си грозен....
  • 9
    8
    американския лакей Тагаренко
    Тоя няма ли кой да го прати при Трактора? Даже и банкянската свиня не е толкова безскрупулен и нагъл !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари