Тодор Тагарев: Атаките към мен от страна на ГЕРБ започнаха още през юни месец

0
Няма да приема да съм министър в кабинета на Главчев, заяви министърът на отбраната в оставка
Няма да приема да съм министър в кабинета на Главчев, заяви министърът на отбраната в оставка Снимка: БТА

Няма да приема да съм министър в кабинета на Главчев, заяви министърът на отбраната в оставка

С мен не е имало контакти по въпроса да бъда служебен министър. Но и да има такова предложение аз няма да го приема, защото за разлика от други политически кабинети до момента, този е очевидно политически украсен – много ясно“. Това коментира в „120 минути“ по bTV министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев.

За съжаление през последните месеци има много ясни разминавания – между това какво трябва да се прави според ГЕРБ и това, което аз разбирам като критично важно за действия в управлението“, посочи той.

По думите му има значение кой ще е служебен министър на отбраната дори и за два месеца.

Ситуацията е много сложна, действаме на много широк фронт – доста инициативи и проблеми за решаване. Не трябва да се губи време, на моето място трябва да влезе човек, който е запознат с проблемите“, заяви Тагарев.

Не познавам лично Димитър Главчев, но той беше председател на Народното събрание, излъчен от ГЕРБ. Няма как да не го свързваме с ГЕРБ“, смята военният министър в оставка.

Моето име беше споменавано в медиите, но не е споменавано по време на преговорите – вярвам на думите на академик Денков. Когато сме само на няколкостотин метра от бушуваща война, един министър на отбраната има много сериозни функции и роля в съюзните обсъждания и вземане на решение. За 10 месеца аз съм участвал в различни срещи, свързани с войната в Украйна“, заяви Тагарев.

Според него Борисов е правил опити за правене на внушения със споменаването на името му.

"До началото на януари ние нямахме нормативната основа, за да започнем операцията по транспортирането на БТР-ите. На тях отне не по-малко от шест месеца за думи и за хартия. Атаката срещу мен започна веднага след като приключи атаката с гостите на Богоявление - десетина дни, след като се очакваше да започне тази операция. Никой не очаква, че това може да се случи за седмица или две. Този повод беше използван съвсем преднамерено за атаки срещи мен", заяви Тодор Тагарев.

"Може би не е толкова забележимо, но атаките към мен от страна на ГЕРБ започнаха още юни месец. Имаше пик през август, имаше пик и през септември - по повод "Страйкърите", след това от януари атаките са много мащабни и консистентни", посочи още той.

Направи ли ви впечатление, че водещите политици в ГЕРБ и ДПС не се появиха за 20-годишното членство на България в НАТО. За тях това може би не е на дневен ред, за тях сега са важни вътрешните избори“, посочи военният министър в оставка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    На тоя
    С кеф бих срал на гроба му!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари