Тодор Капитанов: Инфлацията е над 10%, готвят се протести

1
От 2024 г. минималната работна заплата следва да бъде 50% от средната, каза синдикалистът
От 2024 г. минималната работна заплата следва да бъде 50% от средната, каза синдикалистът Видео: NOVA

От 2024 г. минималната работна заплата следва да бъде 50% от средната, каза синдикалистът

Откакто няма бюджет, оттогава колегите в Бюджетният сектор правят предупредителни протести, стачки с искането за актуализация на заплатите, което да покрива инфлацията. В НОИ правиха предупредителна стачка. От БНР, от архивите, от НАП правиха предупредителни стачки. Протестна готовност заявиха и всички работещи в земеделието, Селскостопанска академия, „Напоителни системи” и Агенцията за борба с градушките. Това обясни Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ, в предаването „Твоят ден” по NOVA.

По думите му статистиката мери инфлация малко над 10%, но в предходни години е натрупан по-голям процент. "Увеличение на хранителните продукти е с по-висок процент на инфлацията. Нито един хранителен продукт не е понижил цената си", обясни той.

В четвъртък КНСБ ще представи исканията си на специален форум. От 2024 г. МРЗ следва да бъде 50% от средната работна заплата. Очакваме да бъде между 950 и 1000 лева. Ако сега не бъде направено едно увеличение, в края на годината това увеличение ще затрудни бизнеса, каза Капитанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Хан Крум
    Запалете ги живи тези 240 боклука!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари