Тодор Кантарджиев: Здравната каса да поема PCR изследванията

0
Носим си варианта ВА.5 от Гърция
Носим си варианта ВА.5 от Гърция Снимка: БНТ

Възрастните и хората с придружаващи заболявания да си поставят втори бустер

За съжаление, последното секвениране на Ковид проби беше преди около месец, тогава в София 12% бяха вариант BA.5. Мисля, че той вече е доминиращ, заяви пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев. Според него, това може да се дължи на прибиращи се от летищата, от морето в Гърция, както и от летуващите у нас.

Той определи, че сегашният вирус протича много по-леко, но не бива да се неглижира разпространението му. Призова да сме внимателни и към бактериалните инфекции.

Възрастните, хората с придружаващи заболявания е редно да си направят втори бустер, 7000 души вече са го направили през последната седмица, каза още Кантарджиев.

У нас се очаква през есента да има нова ваксина, която ще бъде ефективна и срещу BA.5 варианта, като Кантарджиев уточни, че тя няма да се прилага като първа доза.

Касата да поема PCR изследванията, каза още Кантарджиев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    colibri
    Уважаеми съфорумци, не се поддавайте на паниката, защото тогава човек взема грешни решения. Нека всеки си припомни какво е учил в часовете по биология за вирусите и бактериите. Който се чувства застрашен, има указания от МЗ/на сайта им/ И ТАМ ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ ИНФОРМИРА. Аз отказвам да се страхувам от всекидневното говорене за КОВИД и маймунска вариола/шарка/ !
  • 1
    1
    daskal
    Дааа... Нема лабаво! Пак ни подкараха! Този го бяхме забравили. В средата на лятото вече ни подгряват за есента и зимата. Ваксини, бустери, маски! Истерия и масова психоза!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари