Тодор Кантарджиев: Пикът на грипната вълна ще е през февруари

0
Тодор Кантарджиев: Пикът на грипната вълна ще е през февруари
Тодор Кантарджиев: Пикът на грипната вълна ще е през февруари

Той уточни, че случаите на грип „Б” са по-малко от 1.5%

25% от изследваните проби за грип са положителни, съобщи проф. Тодор Кантарджиев. Той уточни, че случаите на грип „Б” са по-малко от 1.5%. По думите му имунитетът след изкарване на сезонен грип държи до края на сезона. Кантарджиев каза, че поради слабия имунитет на организма, месец след боледуване от грип, хората трябва да са внимателни и да ограничават контактите си.

На 100 болни от грип, само един е заболял от грип „А”, каза Кантарджиев. Според него пикът на грипната вълна ще е през февруари. "Ако се ваксинираш за грип, вероятността да потърсиш лекар е два пъти по-малка. Правилното хранене също помага за предпазване”, каза Кантарджиев.

По думите му във всяка област здравните власти решават, дали да бъде обявена грипна епидемия, информира NOVA.

По отношение на заболеваемостта от морбили, той уточни, че трябва да се навакса ваксинацията при децата.

Кантарджиев уточни, че с всяка седмица случаите на COVID намаляват, те ще се започнат да се увеличават отново, след като грипът премине.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари