Тодор и Емилия вече имат покрив над главите си след три дни на гарата в Линкълн

0
Наши сънародници на Острова са им осигурили квартира и храна
Наши сънародници на Острова са им осигурили квартира и храна Видео: bTV

Наши сънародници на Острова са им осигурили квартира и храна

Щастлива развръзка за Тодор Пингов и Емилия Константинова. Те прекараха три дни на гарата в Линкълн, Северна Англия, останали без работа и пари. След репортаж в „Тази сутрин“ българи на Острова им подадоха ръка. Те вече са настанени в квартира и имат храна.

В ефира на bTV те благодариха на всички, които са се отзовали на призива им за помощ. Тодор разказа, че минути след излъчването на репортажа с тях, наши сънародници са ги открили на гарата и са ги подслонили.

Бяхме замръзнали. За първи път се решаваме на такова пътуване. Работехме на 15 км от Линкълн, но след една седмица моята приятелка Емилия настина, а работодателят и изгони. Каза ни: „Махайте се, болни хора не ми трябват. Ще си ходите пеша до България“. Ние си събрахме багажи и тръгнахме пеша към Линкълн“, обясни мъжът.

По думите му останали без пари и бедствали по улиците на града, нощували в телефонните кабини, а през деня били на гарата. „Настаниха ни в квартира, ще останем тук около седмица и след това в България. Ако ни намерят работа ще останем. В България няма работа“, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари