ТИР се запали, докато чака да премине "Дунав мост"

1
Товарният автомобил е бил на бул. "Тутракан" 100 /срещу бившия ДАП/
Товарният автомобил е бил на бул. "Тутракан" 100 /срещу бившия ДАП/ Снимка: БГНЕС / архив

През изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са реагирали на 6 сигнала за произшествия и инциденти.

В 06:41 часа служители от Втора РСПБЗН-Русе с два автомобила са били пратени на сигнал за паднал в безсъзнание човек в цистерна за пропан-бутан в Русе на ул. Потсдам. На място е установено, че има човек в безсъзнание в подземна цистерна, който е бил изведен от там по алпийски способ и предаден на ЦСМП. Впоследствие от медицинския екип е получена информация, че той е починал. В 09:45 часа допълнително от РДПБЗН на местопроизшествието е пратен за съдействие и екип от сектор „Спасителни оперативни дейности“, с един автомобил. Извършено е измерване на стойностите на въздуха в подземения резервоар.

За времето от 10:02 до 12:11 часа четирима служители от Първа РСПБЗН-Русе с един автомобил са насочени по сигнал за самокатастрофирал автомобил и обърнат по таван по пътя Русе – Разград. При пристигане на местопроизшествието служителите са извършили обезопасяване на превозното средство – лек автомобил „Сеат“. Водачката му е била отведена в болница от екип на ЦСМП.

Вчера сутринта в 09:05 часа екип служители от сектор „Спасителни оперативни дейности“ към РДПБЗН са реагирали на сигнал за опасно надвиснали клони над сграда на адрес в село Красен. Екипът е отстранил опасността, като служителите са работили там до 13 часа.

Между 12:28 и 15:40 часа екип на РСПБЗН-Бяла е гасил пожар в отпадъци и постройка в с. Лом Черковна, в района на гробищен парк. Причина за възникване на инцидента е била - запалени и оставени без надзор растителни отпадъци от гробищния парк в непосредствена близост до постройката.

В 21:18 часа е получено съобщение за пожар в товарен автомобил на бул. "Тутракан" 100 /срещу бившия ДАП/. До 22:30 часа служители от Втора РСПБЗН-Русе с два автомобила са работили на местопроизшествието, те са гасили запалване, възникнало в кабина и двигател на ТИР, нареден на опашката от товарни возила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари