Тийнейджъри примамват и пребиват младежи с различна сексуална ориентация в Пловдив

1
Петима млади пловдивчани са били пребити в района на Младежкия хълм
Петима млади пловдивчани са били пребити в района на Младежкия хълм Снимка: iStock

Петима млади пловдивчани са били пребити в района на Младежкия хълм

Петима млади пловдивчани, представители на ЛГБТИ общността, са били пребити в района на Младежкия хълм. За това сигнализират техни приятели в социалните мрежи, съобщава Марица. По думите им отношението към момчетата било жестоко, като завършвало с побой, плюене и псувни.

Основните биячи са група от 8-10 тийнейджъри, които са решили да се саморазправят с хора с различна сексуална ориентация, защото са против тях. Така са взели нещата в свои ръце и най-необезпокоявано прилагат законите на джунглата в града под тепетата, споделят приятелите на потърпевшите.

Атаките към петимата младежи са осъществени през последния месец. Основната схема за примамване е приложението за запознанства Grindr. Там гамените си уговарят среща с представител на ЛГБТИ общността, а след като се появи, разбира, че е попаднал в капан, от който няма измъкване.

При един от случаите на Младежкия хълм група от 7 момчета напада физически пловдивчанин, който получава наранявания по коляното и лицето. Поредицата от подобни хомофобски прояви в Пловдив съвсем не свършва дотук. В друг от случаите 9 момчета скочили на 15-годишен тийнейджър с различна сексуална ориентация и го пребили. Друг пример пък е нападение над двама младежи от ЛГБТИ общността с пистолет със сачми.

Очевидно тази злоба и ненавист към различните в Пловдив придобива все по-грозни и страшни измерения, като за справяне със ситуацията са необходими крути мерки, смятат пострадали и техните близки.

За проблема алармираха и от партия "Зелено движение". Според политическата формация в Пловдив се разиграва един абсолютно недопустим за демократична държава и членка на ЕС сюжет.

"Ние от Зелено движение за пореден път декларираме подкрепата си за правото на всеки да бъде себе си. Осъждаме остро проявите на насилие базирано на сексуална ориентация и изразяваме сериозна загриженост за зачестилите хомофобски атаки в Пловдив. Ние от Зелено движение ще направим абсолютно всичко по силите си, за да бъде пресечен пътят на хомофобията и насилието в нашето общество. Защото сеещите вятър днес утре ще пожънат буря, която заплашва накрая да опустоши демократичните ценности и елементи на правовата държава, постигнати с толкова труд и усилия през последните десетилетия" се казва в тяхна позиция по повод грозните случки.

Репортер на "Марица" се свърза както с полицията, така и с прокуратурата в града под тепетата. И от двете места посочиха пред медията ни, че няма подадени сигнали за подобни инциденти. Възможно е нападнатите да не са съобщили за случилото се. От полицията уточниха, че сигналите може да са приети и регистрирани като нападение, но няма как да се знае точната причина за него, тоест е ясно, че няма как униформените да питат всеки за сексуалната му ориентация. Причината може да стане ясна в хода на разследване и разпити.

Така или иначе проблемът го има и е сериозен. И не е от вчера. Преди две години например имаше подобни прояви в Градската градина. Тогава агресивни младежи нападаха свои връстници с различна сексуална ориентация, като ги замерваха с яйца и брашно. Имаше както цветущи обиди, така и побой. Наложи се и намеса на полицията в града под тепетата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    daskal
    Удивителни коментари за агресивни и зли деца, които обичат да бият и малтретират и то в организирана група!
  • -51
    5
    SeXurity
    Охраната на въпросните младежи от утре ще бъде поверена на просто Киро и Асенчо. Двамата ще патрулират района около Младежкия хълм 'въоръжени' с бухалки във формата на фалоси, с униформи включващи сутиени и жартиери, всичко това естествено подплатено с тежък грим по лицата. Предполага се че злодеите само при вида им ще се самозалостват по домовете си.
  • -51
    4
    До Даммм
    Забрави да изброиш и Куба,към изброените държави. https://bg-voice.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%B1%D0%B0-%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE/.
  • -46
    3
    Даммм,
    Така и трябва! Педерас'ите, педофилите и травеститите са на почит в САЩ и €врогейския съюз. Тук уважаваме нормалните хора!
  • -49
    2
    ССАСК
    Така е - такива българомразци като ристюфците, создормони прасета... поканиха урода и 52 полов агресор сащ в България и това стана със сексуалността в България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари