Тийнейджър от Афганистан премина през Дунав мост върху ос на камион

2
Младежът заявил пред властите, че се е качил на оста на полуремаркето на камиона на паркинг в Турция без съгласието на шофьора, искал да стигне до Англия
Младежът заявил пред властите, че се е качил на оста на полуремаркето на камиона на паркинг в Турция без съгласието на шофьора, искал да стигне до Англия Снимка: politiadefrontiera.ro

Граничните полицаи в Гюргево хванаха нелегален мигрант, опитал се да мине Дунав мост тайно

 18-годишният афганистанец е бил открит, когато служителите са спрели чуждестранен камион, управляван от 39-годишен гражданин на Молдова, уточнява Русе Медиа. 

Според документите шофьорът е превозвал плодове от Турция за Молдова. След извършен контрол на транспортното средство, граничните полицаи установили мъж, скрит върху оста на полуремаркето. Той нямал документи за самоличност, но разследването е установило, че е 18-годишен афганистански гражданин.

Той е заявил пред властите, че се е качил на оста на полуремаркето на камиона на паркинг в Турция без съгласието на шофьора. Крайната му цел била да стигне до Великобритания.

По румънско-българския протокол младежът, водачът на транспортното средство и камионът са предадени на българските власти, за да продължат разследването и да предприемат необходимите законови мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари