Тези крадци дебнат да ви оберат по заведенията в София!

0

Хит сред крадците в последно време е обирането на портфейли от дрехи на клиенти по заведения.

Типът кражба не е нов, но напоследък нашумява особено в столицата. Заведения постват записи от камери, на които се вижда кои са хората, които гастролират по кръчмите и ровят по дрехите. Най-вероятно мъжете са румънци, предполагат препатили клиенти.

При един от набезите им мъж е олекнал с голяма сума, оставена в якето му. Мъжете са забелязвани и на други места в столицата, като очевидци твърдят, че обикновено се насочват към маси с по-големи компании. Често крадците сядат точно до закачалка, където са натрупани множество връхни дрехи. 

Ето какво написаха в социалните мрежи от култово столично заведение: 

"Молим ви да обърнете внимание на снимките, които публикуваме. На тях ще видите двама мъже, които се канят да сядат, изглеждат като обикновени клиенти, но всъщност са КРАДЦИ. За съжаление вече бяхме "посетени" от тях и един от нашите гости пострада с голяма сума пари...
Тези хора вероятно посещават различни заведения, винаги с една и съща цел. Обикновено сядат, започват да разглеждат менюто и сякаш ровейки в личните си дрехи на облегалката на стола, всъщност преравят вашите. Бъдете бдителни към личните си вещи и не оставяте портфейлите си без надзор. Ако споделите снимките е възможно да бъдат разпознати или поне да предпазим някого от подобна случка."




Преди няколко дни бдителни граждани пък публикуваха снимка на мъж, който дебне за разсеяни столичани в градския транспорт. "Три поредни дни се качват от района Орлов мост посока НДК в часовете между 10 и 10:30 сутринта. Засичала съм ги и вечер между 6:00 и 6:30 в обратна посока от спирката на стадиона към орлов мост. Движат се в група от 4 мъже. Двамата са българи, един ром и един чужденец", написа жена, пътуваща по линията, която е станала свидетел на набези на крадливата група.

А това е снимката, която публикува тя с лицето на един от мъжете:




 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари