Тежкоатлети от спортен клуб „Русе” ще участват на Държавно първенство

0
Русенският тим ще има представители при момичета и момчета до 13 години, при кадетите и кадетките до 15 години и при юноши
Русенският тим ще има представители при момичета и момчета до 13 години, при кадетите и кадетките до 15 години и при юноши

Русе / 35 млади русенски тежкоатлети ще се включат в първия кръг на Държавното отборно първенство по вдигане на тежести, което ще се проведе от днес до 20 март в Сливен, а в него ще се включат традиционно клубове от цялата страна. Младите тежкоатлети от спортен клуб  „Русе” ще бъдат водени от техните треньори Кръстина и Радослав Атанасови, под чието ръководство миналата година завоюваха две отборни купи на Държавното отборно първенство при момичетата и момчетата.

През тази година в състезанието има разделение на щангистите във всички възрастови групи при момичетата и момчетата. Русенският тим ще има представители при момичета и момчета до 13 години, при кадетите и кадетките до 15 години и при юноши. Към тимът в Сливен ще се присъедини и Надежда-Мей Нгуен, която в момента е на подготовка в София. Младата състезателка ще участва в контролното състезание на националният отбор по вдигане на тежести.

„Подготовката за Държавното отборно първенство върви отлично. Преди две седмици имахме контролна среща с отбора от Кубрат, а постигнатите от децата резултати са много добри”, коментира треньорката на ТСК „Русе” Кръстина Атанасова.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари