Тежко възмездие за родителите на учениците от Бузлуджа, тръгнали на дрифт в преспите!

1
Санкцията ще засегне четири майки и татковци
Санкцията ще засегне четири майки и татковци

Родителите на учениците, затънали на път към Бузлуджа, заради които на крак беше изправена цялата държава, ще останат без книжки за срок от 1 месец.

Санкцията ще засегне четири майки и татковци, които освен че ще стоят без свидетелство за управление ще бъдат лишени и от возилата си за по 3 месеца, съобщава в. "Телеграф".

Това обяви вчера шефът на КАТ - Стара Загора Тихомир Желязков. За спасяването на осемте абитуриенти от радневския минен техникум "Свети Иван Рилски", полиция, пожарна и АПИ са пръснали над 5000 лв. 

Спасените младежи твърдят, че не са тръгвали да дрифтят по заледения планински път. Те твърдят, че "Фолксваген Голф", който пръв закъсва сред преспите, е бил управляван от Венета М. И., майка на един от тях.

В обясненията си тийнейджърите обясняват още, че целта им била хижа "Теменуга", но по пътя разбрали, че тя не работи и решили да се отправят към друга хижа от северната страна на Балкана. Бащата на един от тях Дончо Дончев с "Опел Фронтера" също закъсал. 

"Налага се да приемем на доверие всички тези твърдения на участниците в проблемната ситуация. По силата на закона не можем да ги накажем за "дрифтене". Затова книжките на четиримата водачи ще бъдат отнети за по месец, а автомобилите им ще бъдат спрени за по 3 месеца от движение. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари